Maturantom in maturantkam GFML svečano podelili spričevala

Na Glavnem trgu v Ljutomeru je potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 12. julij 2019 ob 10:52
Zlati maturanti 2019

Zlati maturanti 2019

V četrtek, 11. julija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval dijakom in dijakinjam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. 53. generacija maturantk in maturantov GFML je dosegla odličen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 92, 91 jih je bilo uspešnih. K maturi so pristopili tudi trije dijaki maturitetnega tečaja, ki so bili vsi uspešni.

Intervju: Zlati maturanti

Trije maturanti, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2019 so Niko Farič in Luka Lukač, oba iz Občine Murska Sobota ter Nuša Hozjan iz Občine Lendava.

Tudi 18. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 46 dijakov in dijakinj; 45 jih je poklicno maturo uspešno opravilo. Štiri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Zlati maturantki s 23 točkami sta Barbara Barat in Nika Erjavec, obe iz Občine Murska Sobota, zlati maturantki z 22 točkami pa sta Pia Hanc in Laura Tratnjek, obe iz Občine Beltinci. Z zlatimi maturanti smo opravili tudi intervju.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 14 kandidatk in vse so uspešno opravile maturo. Rezultat je izjemen tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ....

Trije dijaki so prejeli tudi priznanja za posebne dosežke tekom šolanja na GFML. To so Niko Farič, Urška Filipič in Meta Štuhec. Maturanti in maturantke so svoja spričevala prejeli iz rok ravnatelja gimnazije, Zvonka Kusteca.

Foto: Lorien Landricombe