Zagorelo pri Hrastju-Moti in v Bučkovcih

Pri Hrastju-Moti je gorelo približno 15 metrov krat 5 metrov lesa, v Bučkovcih pa je zagorela pšenica

Prlekija-on.net, sreda, 24. julij 2019 ob 08:50
Gasilci

Gasilci

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči v katerih se je ena osebo lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, nesrečo pri delu, dva požara, prijeli dva tujca, ki sta nezakonito vstopila v našo državo in tri primere povoženja divjadi.

Pri podjetju Paradajz v Renkovcih je prišlo do prometne nesreče zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. V trčenju se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo od koder je bil ukraden denar, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, tatvino kolesa, tatvino orodja iz novogradnje stanovanjske hiše, grožnjo, poškodovanje ograje na kopališču in tatvino denarnice.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.

Dva požara

Ob 19.34 je ob gozdu izven naselja Hrastje-Mota v občini Radenci gorela hlodovina in vejevje. Gasilci PGD Radenci-Boračeva, Hrastje-Mota in Hrašenski vrh so požar pogasili, nakar je lastnik s delovnim strojem premetal hlodovino. Gorelo je približno 15 metrov krat 5 metrov lesa, naloženo nekje 3 do 4 metre v višino. Mesto požara so gasilci pregledali s termovizijsko kamero, okoli polnoči pa so še naredili obhod. Do požara je prišlo na lesni biomasi, ki je bila pripravljena za izdelavo lesnih sekancev. Škode ja za okoli 2.500 evrov.

Ob 1.40 pa je v naselju Bučkovci v občini Ljutomer, zagorela pšenica. Gasilci PGD Mala Nedelja so požar v velikosti 10 kvadratnih metrov pogasili.



Več v Črna kronika