Predstavili smernice razvoja turizma v ljutomerski občini

Govora je bilo o pomenu trajnostnega turizma in postopkih za pridobitev znaka Slovenia Green, predstavljene so bile tudi smernice razvoja turizma in predstavljen primer dobre prakse ustanovitve zadruge

Prlekija-on.net, torek, 30. julij 2019 ob 12:52
Predstavitev smernic razvoja turizma v ljutomerski občini

Predstavitev smernic razvoja turizma v ljutomerski občini

Tretji dan praznovanja 63. praznika Občine Ljutomer, ponedeljek, 29. julij, je bil posvečen turizmu. Po vodenih ogledih stalne razstave Anteja Trstenjaka v Mestni hiši Ljutomer in cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu z možnostjo degustacije vin v Vinoteki Jeruzalem sta bila v Mestni hiši Ljutomer zanimiva dogodka, na katerih je bilo govora o pomenu trajnostnega turizma in postopkih za pridobitev znaka Slovenia Green, predstavljene pa so bile tudi smernice razvoja turizma v ljutomerski občini in predstavljen primer dobre prakse ustanovitve zadruge.

Na omenjene teme so turističnim ponudnikom v naši občini, ki se ukvarjajo z nastanitvami, vinogradništvom in kulinariko, spregovorili direktorica zavoda Tovarna trajnostnega turizma Jana Apih, vodja Centra alternativne in avtonomne produkcije Karolina Babič, direktor Vinarske zadruge Haloze Jernej Golc in podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, ki je predstavil smernice razvoja turizma v ljutomerski občini. Ljutomerska občina je ustanovitev zadruge prijavila na razpis LAS Prlekija, v kratkem pričakujejo pozitivno odločbo o sofinanciranju, da bodo lahko pričeli uresničevati zamisel razvoja turizma.



Več v Gospodarstvo