Aleksander Kavčič ostaja na čelu OO LDS Ljutomer

Vodstvo OO načrtuje, da bi članice in člani LDS Ljutomer obiskali evropsko prestolnico Bruselj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. december 2010 ob 20:001
Občinski odbor LDS Ljutomer je na rednem letnem občnem zboru članic in članov 2. decembra 2010 med drugim izbiral novo vodstvo občinskega odbora LDS za obdobje 2010-2014. Za predsednika je bil še drugi mandat izvoljen mag. Aleksander Kavčič, za sekretarja pa Boštjan Pihlar. Podpredsednika sta postala Nada Tomanič in Dušan Režonja. Izvoljen je bil tudi nov izvršni odbor.

V smislu analize lokalnih volitev so članice in člani izpostavili dejstvo, da je bila odločitev za podporo neodvisni kandidatki za županjo Ljutomera mag. Olgi Karba pravilna, saj občina potrebuje odprto, iskreno, prijazno in učinkovito občinsko vodstvo. Potrebuje projekte, ki bodo omogočili nova delovna mesta in gospodarski zagon.

Med poglavitne cilje si je poleg uresničevanja zastavljenih smeri novo vodstvo zadalo tudi povečanje članstva in krepitev Mlade liberalne demokracije Ljutomer (predsednica Sara Karba) in organizacije Sivih panterjev (predsednik Marjan Munda) v okviru LDS, katerih ustanovitev je potekala v letošnjem letu. S tem se želi liberalna demokracija v Ljutomeru približati ljudem v vseh starostnih skupinah in v lokalno politiko vključiti večje število ljudi, različnih starosti in profilov, dvigniti nivo politične kulture in še hitreje opraviti s staro politično prakso posameznih elit v Ljutomeru!

Vodstvo občinskega odbora načrtuje, da bi članice in člani LDS Ljutomer drugo leto obiskali evropsko prestolnico Bruselj, kjer jih bo sprejel evropski poslanec Jelko Kacin in kjer si bodo poleg znamenitosti mesta ogledali tudi delovanje parlamenta.

»V prvi vrsti je ekskurzija namenjena članicam in članom občinskega odbora LDS Ljutomer, če pa bo prostorska možnost dopuščala še večje število ljudi, bomo preko medijev povabili še simpatizerje naše stranke do zapolnitve mest.« je dejal predsednik občinskega odbora LDS Ljutomer mag. Aleksander Kavčič.


Več v Politika