Prostovoljci naj bi vendarle dokončali prenovo hiše v Radmožancih

Lastnica in prostovoljca so zakopali bojne sekire, z obnovo bodo vseeno nadaljevali ter končali začeto, predvsem zaradi 11-letne hčerke

Prlekija-on.net, četrtek, 22. avgust 2019 ob 19:33
Hišo naj bi sedaj le obnovili

Hišo naj bi sedaj le obnovili

V minulih dneh se je v javnosti veliko govorilo o prekinitvi del v hiši v Radmožancih, kjer sta prostovoljca Dunja in Simon Lešnik sporočila, da odstopata od prenove hiše, ker lastnikom naj ne bi bilo všeč pohištvo. A kot sedaj kaže, bodo z obnovo vseeno nadaljevali ter končali začeto, predvsem zaradi 11-letne hčerke.

Kot je povedala Dunja, sta se z možem po dolgem razmisleku zaradi tega, kar se je dogajalo v zadnjih dneh, odločila, da nadaljujejo delo in se odločila ukrepati v prid otroku. "Po dokončni odločitvi sem nato poklicala gospo Judit in ji dejala, da bova midva s Simonom vse, kar se je dogajalo, požrla in nadaljevala delo. Poudarila sem, da to ne počneva zaradi nje ali njenega partnerja, ampak zaradi Zale. Želiva ji omogočiti dostojno življenje. S partnerjem sva ji postavila samo en pogoj. Gospa Judit se je s tem strinjala, najin pogoj pa je bil, da se javno opraviči vsem donatorjem. Nama se ni treba opravičevati, donatorjem pa. Včasih se očitno morajo zgoditi takšne stvari, da se ljudje potem zavejo, da enostavno brez vodje projekta tudi ne gre in lahko stvari obstanejo".

Nesoglasja naj bi takrat nastala predvsem zaradi naročenega pohištva, ki Bukovčevi ni bilo všeč in glede keramike, ki jo je polagal Simon. Keramiko, ki jim ni všeč, naj bi popravili, glede kuhinje pa pravita, da jima je žal, ker se ni izšlo, kot je želela Bukovčeva, vendar v pohištvo, ki ga je želela, niso bili vključeni kuhinjski aparati. Sami so bili finančno omejeni, zato so gledali na to, da bi z 8000 evri pokrili vse stroške in na prvem mestu jim je bila prioriteta oprema za hišo in gradbeni material. Lešnikova je ob tem dodala, da je nekaj donatorjev zaradi dogodkov v zadnjih dneh odstopilo od finančne podpore.

Z obnovo želijo sedaj zaključiti do začetka šolskega leta, da bi Zalo iz novega doma pospremili v šolo.



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34