Odkrili spominsko obeležje dr. Alojza Slaviča

Spomnili so se dolgoletnega strokovnega sodelavca Pomurskega sejma, pred kratkim preminulega dr. Alojza Slaviča

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. avgust 2019 ob 19:07
Odkritje obeležja dr. Alojza Slaviča

Odkritje obeležja dr. Alojza Slaviča

Na sejemskem prostoru je v ponedeljek potekala slovesnost, na kateri so se spomnili dolgoletnega strokovnega sodelavca Pomurskega sejma, pred kratkim preminulega dr. Alojza Slaviča. »Zbrali smo se na tem mestu, kjer je dr. Lojze Slavič pred štirimi desetletji sprejemal visoke goste 17. kmetijsko-živilskega sejma in jim ponosno predstavljal uspehe strokovnega dela in to je počel še naslednja štiri desetletja. Imeli smo veliko srečo, da ga je življenjska pot pripeljala na Pomurski sejem. Bil je velik strokovnjak. Sodeloval je pri ocenjevanjih živali in kakovosti izdelkov. Pisal je strokovne uvodnike, zasnoval koncepte številnih novih projektov,« je med drugim ob otvoritvi spominskega obeležja in poimenovanju Paviljona dr. Alojza Slaviča dejal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Pri odkritju spominskega obeležja se je predsedniku uprave Pomurskega sejma Janezu Erjavcu pridružil predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan.

Foto: Jure ZaunekerKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje