Podjetje Roto prejelo priznanje za lovilca maščob za sirarne in mlekarne

Alarmna naprava spremlja debelino maščobnega sloja

Prlekija-on.net, torek, 27. avgust 2019 ob 08:26
Podjetje Roto prejelo priznanje za lovilca maščob za sirarne in mlekarne

Podjetje Roto prejelo priznanje za lovilca maščob za sirarne in mlekarne

Tudi mlekarne in sirarne morajo prečistiti vodo preden odteče v naravo, in prav v povezavi s tem je znano pomursko podjetje Roto prejelo srebrno priznanje na 57. mednarodnem kmetijsko - živilskem sejmu Agra 2019, in sicer za lovilac maščob za sirarne in mlekarne. Odpadna voda iz sirarn in mlekarn je onesnažena z maščobami, ki jih je potrebno ločiti iz vode preden odteče v čistilno napravo ali kanalizacijo. V lovilcu maščob s pomočjo gravitacije in vgrajene opreme zagotavljajo učinkovito ločevanje maščob iz vode. Zbrane maščobe odstranimo skozi pokrov.

"Slovenski izdelek podjetja Roto, maščobnik RoFett, ima vgrajen senzor, računalnik in alarmno napravo za spremljanje debeline maščobnega sloja na telefonu ali tablici, kjer dobimo podatke o količini izločene maščobe brez da bi fizično ali mehansko posegali v maščobnik. S tem si poenostavimo in pocenimo vzdrževanje, hkrati pa zagotovimo, da maščobe ne bi nenadzorovano odtekale v zemljo in onasneževale okolja. Maščobnik enostavno zakopljemo v enem dnevu. Polietilenski rezervoar v katerega je maščobnik vgrajen je 100% vodotesen in v skladu z evropskimi standardi. Ima dolgo življenjsko dobo in ga po uporabi lahko 100% recikliramo," pravi Nuša Pavlinjek, MBA, ki dodaja, da lastnik lahko spremlja delovanje maščobnika na telefonu ali tablici, brez da bi fizično ali mehansko posegal v njega. Potrebo po posegu v maščobnik sistem sporoča direktno na zaslon pametne naprave. S tem lastniku prihrani stroške, ki so vezani na kontaktiranje servisne službe ter s tem povezanih aktivnosti. S tem se zmanjšajo stroški vzdrževanja in poveča njihova življenjska doba.

Prednosti omenjenega maščobnika so tudi: visoka učinkovitost čiščenja oz. ločevanja maščob, nizki stroški vzdrževanja, enostavna vgradnja, odlična statika, možnost vkopa na mesta s podtalnico, dolga življenjska doba..., kako tudi ne, saj je izdelan v skladu s standardom SIST EN 1825/1 in SIST EN 1825/2.

Roto Slovenija - ponosni dobitnik srebrne medalje na sejmu Agra 2019 v Gornji Radgoni

Objavil/a ROTO Slovenija dne Nedelja, 25. avgust 2019


Več v Gospodarstvo