V Mariboru pripravili sprejem za svetovnega prvaka Tima Gajserja

V Mariboru so pripravili slavnostni sprejem za motokrosista Tima Gajserja, ki je pred dnevi drugič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP

Prlekija-on.net, torek, 27. avgust 2019 ob 19:12
Sprejem Tima Gajserja

Sprejem Tima Gajserja

V Mariboru so na Trgu svobode pripravili slavnostni sprejem za motokrosista Tima Gajserja, ki je pred dnevi drugič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. 22-letni svetovni prvak iz Makol je leta 2015 prvič postal svetovni prvak v razredu MX2, leto pozneje pa še v elitnem razredu MXGP. Uspeh je ponovil tudi letos, ko je dobil devet od 16 dirk, do konca sezone pa sta še dve preizkušnji.

Na trgu se je zbrala množica navijačev, ki je bučno pozdravila šampiona. Na odru so se pridružili in mu čestitali župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, predsednik AMZS-ja Anton Breznik in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Zabava se je nadaljevala ob zvokih skupine Mi2.

Gajser je pred sprejemom svoje vtise letošnje sezone strnil na novinarski konferenci v mariborski mestni hiši Rotovž, kjer je povedal, da je "sezona dejansko kot iz sanj. Boljše se skoraj ne more doživeti, skoraj na vsaki sem stal na stopničkah, le ene so se mi izmuznile. A še ni konec, čakata nas še dve dirki."



Več v Šport