V novo šolsko leto po novo urejenem dovozu do osnovne šole

Z novo investicijo se je pri Sv. juriju ob Ščavnici bistveno povečala varnost učencev, delavcev šole in tudi staršev

Branko Košti, sobota, 31. avgust 2019 ob 09:28
Urejanje dovoza do osnovne šole

Urejanje dovoza do osnovne šole

Ob prihodu v šolo na prvi šolski dan novega šolskega leta, bo pri Sv. Juriju ob Ščavnici, učence, delavce šole in seveda tudi starše, prav gotovo močno razveselila nova pridobitev. Pričakal jih bo namreč novi plato pred njihovo šolo, s čimer se bo bistveno povečala njihova varnost, odpravljenih bo nekaj težav s parkiranjem, ne nazadnje polepšal videz šole z okolico in s tem tudi kraja.

Po velikih težavah pri sprejemanju proračuna za leto 2019, je Občini, z razumevanjem in umikom predloga amandmaja enega izmed članov občinskega sveta, v proračunu uspelo zagotoviti 132 tisoč evrov za drugo največjo občinsko investicijo v zadnjih štirih letih. Pozno sprejetje proračuna pa jih je pahnilo v časovno stisko, saj je bilo treba dela dokončati do začetka novega šolskega leta.

Na razpisu izbranemu najcenejšemu izvajalcu, Komunali Slovenske gorice d.o.o. Lenart, je uspelo v roku urediti plato, ki bo omogočil nov režim dovoza in izvoza avtobusov z otroki, delno pokrito vstopno in izstopno mesto, pločnik do šole, pridobljenih pa je še dodatnih dvajset parkirnih mest ob šoli.



Več v Gospodarstvo