Tujci, ki nedovoljeno prestopijo mejo, se vse pogosteje v notranjost države vozijo z vlakom

Policisti so v postopku imeli številne tujce, 5 jih je na vlak stopilo v Frankovcih, 6 v Osluševcih. Danes ob 5.40 pa so policisti PP Ormož na železniških tirih blizu Središča ob Dravi prijeli 3 državljane Irana.

Prlekija-on.net, sreda, 11. september 2019 ob 17:46
5 jih je na vlak stopilo v Frankovcih, 6 pa v Osluševcih

5 jih je na vlak stopilo v Frankovcih, 6 pa v Osluševcih

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 243 klicev, od tega 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj zjutraj so policisti PP Ormož v gozdu v Loperšicah, pri nedovoljenem prestopu državne meje z Republiko Hrvaško, prijeli 6 državljanov Pakistana. Za dva od njih so ugotovili, da sta zaradi enakega prekrška že bila obravnavana na PP Ilirska Bistrica, prvi 3. 7. 2019, drugi 4. 7. 2019. Ker je en od prijetih potreboval nujno zdravniško pomoč, so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Pet so jih že vrnili hrvaškim varnostnim organom, tistega, ki je hospitaliziran pa bodo vrnili takoj, ko bo odpuščen iz bolnišnice.

Sinoči so policisti PP Gorišnica v Zavrču prijeli državljana Kosova, ker je na nedovoljen način prestopil državno mejo na prehodnem mestu v naselju Zavrč. Tujec ima ima sicer urejeno bivališče na Hrvaškem. Danes so ga že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes zjutraj, takoj po 5. uri, so ptujski policisti na železniški postaji Ptuj, na vlaku, ki je pripeljal iz Ormoža, prijeli 11 tujcev. 5 jih je na vlak stopilo v Frankovcih, 6 v Osluševcih. Med njimi je bilo 6 državljanov Tunizije, po 2 državljana Alžirije in Sirije in en državljan Maroka. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes ob 5.40 pa so policisti PP Ormož na železniških tirih blizu Središča ob Dravi prijeli 3 državljane Irana. Postopek z njimi še ni zaključen.



Več v Črna kronika