Letošnji praznik KS Radoslavci v znamenju izgradnje širokopasovnega optičnega omrežja

Od Občine Ljutomer pričakujejo realizacijo načrtovanih investicij v cestno infrastrukturo

Branko Košti, torek, 17. september 2019 ob 11:39
Krajevni praznik KS Radoslavci

Krajevni praznik KS Radoslavci

Krajani KS Radoslavci so s praznovanjem 14. krajevnega praznika, v soboto 14. septembra, obeležili novo pomembno pridobitev za krajane - izgradnjo širokopasovnega optičnega omrežja v vaseh Godemarci, Radoslavci, izvzemši hišne številke od ena do devet in tudi v treh gospodinjstvih v Vogričevcih. V naslednjem letu se bo, kot je v pozdravnem nagovoru povedal predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf, izgradnja optičnega omrežja nadaljevala v vaseh Precetinci, Sitarovci in že omenjenih devetih gospodinjstvih vasi Radoslavci. Za dobro sodelovanje in uspešno opravljeno delo se je zahvalili prisotnemu direktorju izvajalca Teleing in slavnostnemu govorniku Janezu Smolkoviču.

V nadaljevanju se je predsednik dotaknil predvidenih investicij Občine Ljutomer na področju KS Radoslavci, še posebej asfaltiranja lokalne ceste Godemarci - Marinščak in asfaltiranja občinske javne poti Radoslavski breg do vodohrama. Ob tem je zaprosil občinsko svetnico Manjo Gospodarič, da prenese županji sporočilo, naj se zavzame za ureditev teh cest, sicer v naslednjih dveh letih krajevnega praznika Radoslavcih ne bo, saj ne bodo imeli česa praznovati.

Članica OS Občine Ljutomer Manja Gospodarič je za novo pridobitev krajanom čestitala v imenu Občine: »Vedno pripravite vsako vašo prireditev izjemno in dobro veste zakaj. Zato, ker ste med seboj povezani, ker se dogovarjate in pogovarjate o izboljšavah v harmoniji, usklajujete se, ker se spoštujete in vedno stopite skupaj. Ker imate vsi isti cilj in vsi stremite k isti vsebini. Tu, kjer živite prijatelji, povezani sosedje, dobri krajani, vnašate v svoje življenje in v življenje naše občine veliko truda, marljivosti, novitet, bogastva v naše kraje. Zaradi tega se v občini vsi dobro počutimo in s takimi dejanji dobite zagon za še več idej in motivacijo za doseganje še nečesa več. Uspelo vam je izvesti številne aktivnosti, posebej obeležena je zadnja za Radoslavce in Godemarce. Bodite ponosni na vse to. Hvala gospodu predsedniku krajevne skupnosti, hvala članom sveta KS, hvala vsem društvom, hvala vsem krajanom in aktivnim posameznikom od najmlajšega do najstarejšega, da bogatite in lepšate vaš kraj, vašo KS in našo občino. Bodite vztrajni in ponosni na svoja dobra, humana dela. Iskrene čestitke in še dobrega sodelovanja naprej«.

Direktor podjetja Teleing Janez Smolkovič ja poudaril, da je dostopnost širokopasovnih storitev na posameznih področjih predpogoj za razvoj nekih drugih dejavnosti, nenazadnje v takih ruralnih okoljih tudi predpogoj za ohranitev poseljenosti, »ker enostavno smo od teh širokopasovnih povezav skorajda že preveč odvisni, ampak vse kar se dogaja, pretok informacij je prek interneta in brez dostopa enostavno ni več možno poslovati, se izobraževati in marsikaj drugega početi. Zato mi je v veselje, da nam je uspelo pripeljati ta projekt izgradnje optičnega omrežja na področju občine Ljutomer in v vaši krajevni skupnosti skoraj do konca, saj imamo v načrtu do konca leta 2020 izgraditi optiko na področju kabelske televizije Ljutomer, kar nam bo s sedanjo dinamiko dela tudi uspelo. Spomladi prihodnje leto bomo omrežje zgradili tudi na območju vasi Precetinci in manjkajočih gospodinjstev v Radoslavcih, kjer bomo z optiko nadomestili že obstoječe kabelsko omrežje, in v Sitarovcih, kjer kabelskega omrežja sicer še ni, ampak v kolikor bo interes, bo v prihodnjem letu optično omrežje zgrajeno tudi na tem območju«, je o načrtih povedal direktor, se zahvalil predsedniku KS Radoslavci za dobro sodelovanje in izrazil prepričanje, da bodo tudi zaradi zagnanosti in vztrajnosti predsednika v KS Radoslavci v prihodnjih letih imeli še veliko razlogov za praznovanje krajevnega praznika.

Za vse dogodke v KS Radoslavci je vedno značilen bogat kulturni program, ki tudi tokrat ni izostal. Zanj so poskrbeli predvsem mladi, plesalci otroške FS Pürgaška deca KD A. Krempl pod vodstvom Jerneja Filipiča, Kaja Hanžel in Ana Kurnik s kitarama, Eva Zmazek s frajtonarico, zapeli so Fantje okoliških vasi Gomile, svojo pesem o prleškem jeziku pa je predstavila članica literarne sekcije KD A Krempl Milica Zmazek, zaigral pa je še Domači trio s pevcem.

Uradni del praznovanja se je zaključil s slavnostnim prerezom traku, kar so opravili predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf, direktor podjetja Teleing Janez Smolkovič in članica OS Manja Gospodarič, ter povorko starodobnih vozil društev Oldtimer Stara Gora in Johan Janez Puch Ljutomer.

Praznovanje se je nadaljevalo z družabnih srečanje ob hrani, glasbi in pijači.



Več v Kultura in izobraževanje