Evropski teden mobilnosti 2019 v vrtcu pri OŠ Mala Nedelja

V vrtcu pri OŠ Mala Nedelja so namenili velik pomen EVROPSKEMU TEDNU MOBILNOSTI 2019. Moto tedna se je glasil: »GREMO PEŠ«.

Prlekija-on.net, nedelja, 22. september 2019 ob 10:10
Evropski teden mobilnosti v vrtcu pri OŠ Mala Nedelja

Evropski teden mobilnosti v vrtcu pri OŠ Mala Nedelja

V času od 16.9. do 20.9.2019 smo v vrtcu pri OŠ Mala Nedelja namenili velik pomen EVROPSKEMU TEDNU MOBILNOSTI 2019. Moto tedna se je glasil: »GREMO PEŠ«.

Aktivnosti, ki smo jih izvajali čez cel teden so bila:

PONEDELJEK: KOLESARČKOV DAN
Otroci so ta dan v vrtec pripeljali kolo z varnostno čelado, skiroje, poganjače ter se z njimi popeljali ob ovirah in prometnih znakih.

TOREK: USTVARJALNE DELAVNICE
Otroci so ustvarjali prometna sredstva iz odpadnega materiala.

SREDA: V VRTEC GREMO PEŠ! DAN BREZ AVTOMOBILA!
Otroci in starši, ki so parkirali svoja vozila vsaj 200 m pred vrtcem in prišli peš do vrtca, so dobili štampiljko zahvale, saj so prispevali k zdravju in ohranjanju čistejšega okolja.

ČETRTEK: POHOD GENERACIJ
Ta dan so bili vabljeni starši, stari starši, sorodniki in kdorkoli, ki se je lahko udeležil POHODA GENERACIJ. Pot nas je peljala do Bioterm in nazaj, s kratkimi postanki in veselim druženjem.

PETEK: MALI VAŠKI DETEKTIVI V SPREMSTVU MAME POLICISTKE
Ob obisku mame policistke ga. Anite Kern smo se skupaj sprehodili po parkiriščih v okolici šole in vrtca ter preverili kako so vozila parkirana. Otroci so v ta namen izdelali obvestila o pravilnem in nepravilnem parkiranju, ki so jih lahko namestili na steklo vsakega avtomobila.

Ob koncu tedna smo skupaj z otroki ugotovili, kako pomembna je prometna varnost, kako se je treba obnašati v prometu in da se ob takšni igri in ustvarjalnem mišljenju vedno znova naučimo nekaj novega ter ob tem uživamo.

Foto: vzgojiteljice vrtca pri OŠ Mala Nedelja
Zapisala: Silvija Filipič



Več v Najmlajši