TD Cven tudi tradicionalno »Kožühaje« izvedel uspešno

Popoldanski del pa se je pričel z nastopom domačih malih tamburašev »Črički«, ansamblom »Jeruzalem« in seveda množičnim kožühajem kar na kmečkem vozu

Prlekija-on.net, nedelja, 22. september 2019 ob 17:39
Kožühaje na Cvenu

Kožühaje na Cvenu

Na Cvenu, na Grüntu, so uspešno zaključili nekajdnevno aktivno srečevanje v okviru tradicionalnega »Kožühaja«. Dopoldne so prišli otroci in v roke vzeli papir, tempera barvice in čopiče, pa še roke in koruza jim je prav prišla pri umetniškem ustvarjanju. Usmerjala in pomagala jim je slikarka Marjana Kmet, ki je za bogat srečelov podarila tudi sliko na platnu, ustvarjeno z akrilnimi barvami. Ustvarjene slike so bile obešene po odru za nastop in pod pokritim prostorom, tako da so jih lahko občudovali vsi obiskovalci popoldanskih dogodkov. Popoldanski del pa se je pričel z nastopom domačih malih tamburašev »Črički«, ansamblom »Jeruzalem« in seveda množičnim kožühajem kar na kmečkem vozu.

Kot gosta sta izstopala podžupan Občine Ljutomer g. Niko Miholič in predsednica občinske turistične zveze gospa Marija Gaube. Kot vsi prisotni sta društvu močno pomagala s številnim nakupom srečk za srečelov. Kot že omenjeno je bila glavna nagrada slika tihožitja na platnu, ki je na koncu pripadla tistemu, ki je na srečki imel dva pečata in je iz klobuka potegnil dobitno številko 1. Slika je šla v roke vesele mlade mamice. Ansambel se je trudil držati razpoloženje in zvabljati plesalce na cestišče, ki je tokrat služilo tudi kot plesišče. Ob kmečki peči pa so izkušene članice društva sproti pekle cenjene kropce, kvasenice in postrzjače, ki so končale na mizah ali kartonih za domov.

Prireditev je lepo uspela, vreme prelepo in morda je tudi to vzrok, da je bilo prisotnih manj udeležencev, saj so mnogi ta dan preživeli v vinogradih in kleteh ter skrbeli, da bomo po svetem Martinu pili kvalitetno prleško vino.

Za konec še znameniti rek društva: »Prite še vi, te pa smo vsi«.

G.J.



Več v Družabno