Dobrodelna prodajna razstava likovnih del

Zbrana sredstva bodo namenili ljudem v stiski

Branko Košti, torek, 21. december 2010 ob 19:19
Lions klub Ljutomer

Lions klub Ljutomer

Predsednik Lions kluba Ljutomer Boris Sunko je v ponedeljek, 20. decembra zvečer v avli Hotela Bioterme Mala Nedelja odprl dobrodelno prodajno razstavo likovnih del. K tej odločitvi so člane kluba pripeljali vsaj trije razlogi. Prvi razlog je temeljni smisel kluba in lionizma nasploh, to je zbiranje sredstev za dobrodelne namene, drugi, pripravljenost številnih priznanih prleških likovnih umetnikov za sodelovanje v dobrodelnih akcijah.
Ne nazadnje je k tej odločitvi prispevalo tudi dejstvo, da klub razpolaga s tremi likovnimi deli, ki so jih dobili od boterskega kluba iz Ljubljane in še niso prodane.

Svoja dela za razstavo so prispevali Mitja Ficko, Zlatko Gnezda, Vitomir Kavčič, Janez Kovačič, Vlado Potočnik st., Vlado Potočnik ml., Ignac Premoša in Jože Trobec. Skupna vrednost razstavljenih del znaša nekaj čez 8.000 EUR. Otvoritev sta z glasbeninimi točkami popestrili učenki OŠ Mala Nedelja Ajra Šišernik in Nuša Cimerman.

Lions klub Ljutomer in avtorji razstavljenih del vabijo ljubitelje likovne umetnosti in vse, ki jim ni vseeno za soljudi, da si razstavo ogledajo in z morebitnim nakupom likovnega dela napravijo dobro delo za ljudi v stiski. Kontakt za nakup ali rezervacijo umetniških del: Silva Kosi, tel. 031 873 807, e-naslov: silva.kosi@lju.sik.si


Več v Kultura in izobraževanje