Najbol prleška, avtorska celovečerna komedija »Gostüvenjska štorija« Gledališke sekcije KD Obrež

Prvič bode Gostüvenjska štorija prikozana v domočem kraji f soboto, 12. oktobra, ob 19h, v Domu kulture Obrež

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. oktober 2019 ob 07:48
Gostüvenjska štorija

Gostüvenjska štorija

Kaj razmite prleščino? Čitati jo tüdi znote? Potrüdte se ke je puno toga novoga. Nejveč pa v naši komediji "Gostüvenjska štorija". To vam je hüje kak f kakši nanizanki na televiziji!

Prvič bode Gostüvenjska štorija prikozana v domočem kraji f soboto, 12. oktobra, ob 19h, v Domu kulture Obrež. Komedijo bomo podoživili odmah drügo soboto, 19. Oktobra, ob 19h, v Sokolani Središče ob Dravi.

Na grünte je čüda dela... Pri hiži so tri ledične babe, nega pa dedof, pa nega penes. Liza se lišpa za veselice, Manica jo stalno zafrkovle, mati so f skrbeh, Jostreb je stalno bol lakomen, Janček že celi našponani, Fefa kak Fefa ne čüje dobro, Miha pa si po nosi rovle. Pa fsi nekej mutijo, ke nič več ne veš kdo koga okoli nosi. Polek fseh nevol ke so, pa se sikdor nejde cejt za zalüblenost. Somo, ke se od zalüblenosti neda živite. Zato so se babe znejšle, pa potegnole peneze od dedof. "Zlota joma!" kak reče poštarca Neža, ki se po vesi gor pa dol z biciklom vozi, pa fse to od blizik gledi, kak se je to zgodilo!

Tak kak bote tüdi vi lehko, če bote prišli poglednot najbol prleško komedijo.

12.10.2019, ob 19. vuri v Kulturnem domi Obrž
19.10.2019, ob 19. vuri v Sokolani v Središči ob Dravi

Se vidimo. Gledališka sekcija KD Obrež



Več v Kultura in izobraževanje