Skupni koncert učiteljev GŠ Slavka Osterca Ljutomer in GŠ Vojislav-Lale Stefanović Užice

Koncert učiteljev je nadaljevanje mednarodnega sodelovanja z obema šolama

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. oktober 2019 ob 12:44
Koncert učiteljev v Užicah

Koncert učiteljev v Užicah

V dvorani mestne hiše v Užicah, so se v petek, 4. oktobra, ob 19. uri na skupnem koncertu predstavili učitelji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in Glasbene šole Vojislav-Lale Stefanović Užice. Koncert učiteljev je nadaljevanje mednarodnega sodelovanja z obema šolama.

Sodelovanje med šolama se je pričelo na pobudo ravnatelja Stanislava Lašiča v letu 2011, ko je na prvem skupnem koncertu učencev v Užicah sodelovalo osem učencev in pet učiteljev iz GŠ Slavka Osterca Ljutomer. Po uspešnem koncertu se je sodelovanje nadaljevalo v letu 2012 s skupnim koncertom učencev v dvorani GŠ Slavka Osterca v Ljutomeru. Koncert je bil organiziran v sklopu praznika »Lotmerk v cvetoči pomladi«.

Ob dogovoru ravnateljev obeh šol se je skupno sodelovanje nadaljevalo s koncertom učiteljev v Užicah v oktobru 2014 in s koncertom učiteljev obeh šol v Domu kulture Ljutomer v juniju 2017, ko je GŠ Slavka Osterca Ljutomer praznovala 90-letnico svojega delovanja.

Ob prihodu v Užice so učitelji in ravnatelj doživeli izreden sprejem svojih prijateljev profesorjev in ravnatelja iz GŠ Užice. Iz GŠ Ljutomer so na koncertu sodelovali učitelji: Darja Slejko, prof. - klavir, Bojan Zelenjak, prof. - klarinet, Simon Novak, prof. - trobenta, Ambrož Rot - klavir in ravnatelj Stanislav Lašič - trobenta. V polni dvorani poslušalcev mestne hiše v Užicah je bil izveden zelo kvaliteten skupni koncert.

Učitelji in ravnatelj GŠ Slavka Osterca Ljutomer so bili deležni tudi uradnega sprejema na občini Užice, kjer jih je sprejel predsednik skupščine Občine Užice Branislav Mitrović. Pogovor je stekel o uspešnem kulturnem in gospodarskem sodelovanju med obema občinama in državama.

Sledilo je povabilo o nadaljnjem sodelovanju in skupnih projektih obeh šol.



Več v Kultura in izobraževanje