Večer najlepših dalmatinskih pesmi s Klapo Maslina in Klapo Romansa

V Moravskih Toplicah je zadišalo po morju

Prlekija-on.net, torek, 8. oktober 2019 ob 18:23
Večer najlepših dalmatinskih pesmi

Večer najlepših dalmatinskih pesmi

V Moravskih Toplicah je zadišalo po morju, saj je TIC Moravske Toplice minulo soboto v Športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah pripravil Večer najlepših dalmatinskih pesmi s Klapo Maslina in Klapo Romansa, za morsko kulinarično ponudbo pa so poskrbeli predstavniki Term 3000 in predstavniki mesta Biograd na Moru - s slednjim je Občina Moravske Toplice pobratena že skorajda desetletje.

Poleg izjemne in najstarejše delujoče dalmatinske Klape Maslina, ki je začarala občinstvo, je za plesne ritme dolgo v noč skrbela še Klapa Romansa. V goste so prišli predstavniki iz pobratenega mesta Biograd na Moru. Podžupan mesta Biograd na Moru Marijan Stopfer in župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač sta pozdravila zbrano množico ljubiteljev dalmatinske glasbe in kuhinje.

Hrvaški Biograd na Moru prijateljske vezi neguje s kar 23 mesti iz več kot osmih evropskih držav. Spomnimo, da uradno pobratenje Občine Moravske Toplice z mestom Biograd na Moru seže v leto 2010, ko je na Svetovni dan Evrope bila podpisana listina o prijateljstvu in sodelovanju, pobuda zanj pa je nastala že leto prej na Svetovnem prvenstvu v oranju, ki je bilo v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah.

Medsebojno sodelovanje poteka v smeri turistične promocije, vrsto let zapored so udeleženi predstavniki Občine Moravske Toplice predstavljali destinacijo Moravske Toplice na eno-eko-etno-gastro prireditvi Gastro stol, s katero Biograjčani vsako leto prvi vikend v juniju odprejo poletno turistično sezono, zadnja leta pa tudi v okviru Slovenskega vikenda in Slovenskega večera v Biogradu, medtem ko predstavniki Biograda sodelujejo zdaj že v tretje na Dalmatinskem večeru v Moravskih Toplicah.

TIC Moravske Toplice je pripravil tretji dalmatinski večer, imenovan Večer najlepših dalmatinskih pesmi, ki se je...

Objavil/a Moravske Toplice dne Nedelja, 06. oktober 2019


Več v Družabno