Zakopali so časovno kapsulo

Leta 2035 bodo ugotovili, kaj so vse pisali sedanji malčki

Prlekija-on.net, sobota, 12. oktober 2019 ob 09:04
Zakop časovne kapsule v vrtcu Manka Golarja

Zakop časovne kapsule v vrtcu Manka Golarja

Ob osrednjem radgonskem vrtcu Manka Golarja je potekala posebna slovesnost, na kateri so otroci, vzgojiteljice in drugi zaposleni v vrtcu, starši otrok ter nekateri gostje bili priče posebnega dogodka. Po pozdravnem nagovoru ravnateljice vrtca, mag. Brede Forjanič, ter ob krajšem kulturnem programu, katerega so pripravili otroci, so namreč na izbrano mesto tik pred vhodom v vrtec zakopali časovno kapsulo. Idejni vodja projekta, vzgojiteljica Tanja Krajnc, je razložila, da so v vrtcu lani imeli poseben projekt "Nekoč in danes" in so se med drugim odločili tudi za časovno kapsulo, v katero bi napisali svoje želje, cilje, vizijo. Odprli pa bi jo čez 16 let, ko bodo proslavljali 100-letnico vrtca, in ko na proslavi med drugim pričakujejo večino današnjih malčkov, ki so v vrtcu, takrat pa bodo stari med 18 in 23 let.

"Za časovno kapsulo je vsaka skupina iz našega vrtca pripravila želje in misli, ki jih želijo sporočiti otrokom v prihodnosti, risbice in fotografije, prav tako so vsi zaposleni, tudi kuharice, hišniki, čistilke in vodstvo prispevali svoje misli in vizije. Na letošnjem Cicibanovem dnevu pa so imeli vsi naši obiskovalci možnost vanjo oddati tudi svoje vizije. Vizije, ki so lahko karkoli, so želje glede prihodnosti naših otrok in celotne družbe. Nekatere so podpisane z imenom in priimkom, vzdevkom ali so anonimne", je dejala Tanja Krajnc, ki je razložila, da je časovna kapsula fizična kapsula, v kateri so shranili vizije in želje glede življenja v letu 2035.

Kapsulo so, kot rečeno shranili na varno in jo bodo znova odprli v letu 2035, ko bodo prejete vizije razstavili ob 100. obletnici vrtca Manka Golarja Gornja Radgona in jih primerjali s takratnim stanjem v družbi oz. vzgoji in izobraževanju. In zanimivo bo videti, ali je vmes kdo ugotovil, kakšno bo stanje čez 16 let...