Na Spodnjem Kamenščaku pripravili tekmovanje v praženju krompirja

Društvo Kameščonci SP je pripravilo 2. druženje Kameščoncov, kjer se je med drugim sedem ekip pomerilo v praženju krompirja

Prlekija-on.net, nedelja, 13. oktober 2019 ob 16:40
2. druženje na Spodnjem Kamenščaku

2. druženje na Spodnjem Kamenščaku

Društvo za medgeneracijsko povezovanje, šport, kulturo in turizem Kameščonci SP, je v soboto, 12. oktobra pripravilo 2. druženje Kameščoncov na Spodnjem Kamenščaku. V društvu želijo povezati ljudi vseh starosti, od najmlajših do najstarejših, zato pripravljajo druženja, v poletnih mesecih igrajo odbojko, nogomet, mečejo obroče, tekmujejo v ruskem kegljanju, ... v zimskih mesecih pa se srečujejo ob namiznem tenisu, pikadu in družabnih igrah.

To soboto so tako pripravili drugo srečanje pri gasilskem domu, kjer so se pričeli zbirati že dopoldan. Čez celoten dan so se številni zbrani lahko pomerili v ruskem kegljanju, otroci so se lahko igrali na napihljivih igralih ter se udeležili frizerskega kotička, kjer so pletli kitke.

Rdeča nit letošnjega srečanja pa je bilo tekmovanje v praženju krompirja, kjer se je pomerilo sedem ekip, najboljše tri pa so bile:

1. mesto: Društvo medene kraljice Slovenije
2. mesto: Mladinski center Prlekije
3. mesto: Ekipa Panič

Na druženju je med drugimi bila prisotna Ljutomerska vinska kraljica Tjaša Kovačič, zbrani so lahko degustirali vina, na voljo so bili medeni izdelki in degustacija medu. Vse zbrane je nagovoril tudi podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič, za kulturni program pa so poskrbeli folkloristi iz Babincev.

Društvo je ob tem poskrbelo za pijačo in jedačo, kjer so pripravljali langaše in zelje.



Več v Družabno