Na bankomatu v Veliki Nedelji našli denar. Je vaš?

Lastnika pozabljenega denarja pozivajo, da se z ustreznimi dokazili oglasi na policijski postaji Ormož

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 09:45
Denar

Denar

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 11. oktobra, ob 07.38 so obravnavali tatvino bakrene odtočne obrobe iz stene objekta v Veliki Nedelji. Ob 14.45 so v Središču ob Dravi prijeli osebo, državljana Maroka, kateri je nedovoljeno prestopil državno mejo. Po končanem postopku bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 22.14 uri so v naselju Pršetinci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

Vozil pod vplivom alkohola

V soboto, 12. oktobra, ob 2.30 uri so v naselju Savci odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.34 uri so bili obveščeni o požaru v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo v sušilnici za koruzo. Na kraju so gasilci pogasili požar, tuja krivda je izključena, o dogodku pa bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 8:15 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaških varnostnim organom izročili državljana Maroka, kateri je bil v petek prijet pri ilegalne prehodu državne meje.

Ob 17.10 uri so bili obveščeni o najdbi denarja na bankomatu Nove kreditne banke Maribor v Veliki Nedelji. Lastnika pozabljenega denarja pozivajo, da se z ustreznimi dokazili oglasi na policijski postaji Ormož.

Ob 20.10 so v Cvetkovcih ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskega registrskega območja. V vozilu sta bila dva tujca, od katerih je eden pred tem ilegalno vstopil v našo državo iz Hrvaške. Tujec bo po končanih postopkih predan hrvaškim varnostnim organom. Drug tujec, voznik, pa bo po končanih postopkih izročen italijanskim varnostnim organom, saj je v Slovenijo prišel ilegalno iz Italije.

Policista zasegla snov, za katero obstaja sum, da je prepovedana droga

V večernem času sta policista na Ptuju, kjer sta sodelovala v poostrenem nadzoru, dvema osebama zasegla snovi, za katere obstaja sum, da so prepovedane droge.

V nedeljo, 13. oktobra, ob 9:20 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Kosova, kateri je pretekli dan ilegalno prestopil državno mejo iz Hrvaške.

Ob 12:00 uri so v Fernetičih italijanskim varnostnim organom izročili državljana Srbije, kateri je pretekli dan na nedovoljen način prestopil notranjo državno mejo med Italijo in Slovenijo.

Ob 17:25 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v voznika osebnega avtomobila. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 03.56 uri so policisti v naselju Obrež naleteli na povoženo divjad - srno. Obveščen je bil RCO, kateri obvesti pristojne službe za odvoz.



Več v Črna kronika