Pijana voznica zapeljala čez peron, kjer je vlak trčil v vozilo

Voznica je vozilo še pred trčenjem zapustila, nastalo pa je za okrog 20.000 evrov materialne škode

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2019 ob 14:06
Voznica je vozilo še pred trčenjem zapustila

Voznica je vozilo še pred trčenjem zapustila

Policisti so bili v nedeljo, ob 22.30 uri obveščeni, da je pri železniški postaji v naselju Šalovci prišlo do trčenja med vlakom in osebnim avtomobilom. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se je voznica osebnega avtomobila odpeljala do železniške postaje in želela vozilo obrniti. Nato je zapeljala čez peron, kjer sta kolesi zdrsnili v smeri železniškega tira. Voznica je vozilo zapustila. Iz smeri Hodoša je pripeljal tovorni vlak in trčil v vozilo, katero je odbilo. Voznica je s kraja odšla in bila izsledena.

Preizkus alkoholiziranosti je pri voznici pokazal 0.86 mg/l alkohola. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Poškodovanih v prometni nesreči ni bilo. Nastalo je za okrog 20.000 evrov materialne škode.

Še en pijan voznik

Minulo soboto, malo po 21. uri je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v otok pred krožiščem in nato posledično zapeljal skozi krožišče, kjer je obstal. V prometni nesreči je nastalo za okrog 4.000 evrov materialne škode. Voznik je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,98 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.



Več v Črna kronika