Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja obogatilo še medgeneracijsko srečanje »Zdravje je veselje za življenje«

V vrtcu Mala Nedelja se je vsakodnevno zvrstilo obilo zanimivih dejavnosti

Prlekija-on.net, četrtek, 17. oktober 2019 ob 08:49
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Med 7. in 10. oktobrom je tako kot po vsej Sloveniji tudi pri nas potekal Teden otroka, ki je letos nosil slogan »Naše pravice«.

V našem vrtcu se je vsakodnevno zvrstilo obilo zanimivih dejavnosti, in sicer:

  • V ponedeljek: USTVARJALNE DELAVNICE Z NARAVNIMI MATERIALI
  • V torek: predstava NAPO V KRALJESTVU NEVARNISH SNOVI
  • V sredo: IZDELOVANJE ŠKRNECLOV ZA PEČENE KOSTANJE IN PRIPRAVE NA MEDGENERACIJSKO SREČANJE
  • V četrtek: IGRIVA KOŠARKA, v sodelovanju s Košarkarskim klubom Ljutomer
  • V petek: DAN ŠPORTA ZA NAJMLAJŠE v ŠIC-u Ljutomer, v sodelovanju s Športno zvezo in Društvom prijateljev mladine Ljutomer.

Posebej je naš Teden otroka obogatilo MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE, ki smo ga poimenovali »ZDRAVJE JE VESELJE ZA ŽIVLJENJE«.

Prireditev, ki se je dogajala v sredo, 9.10. 2019 od 15.ure dalje, je bila namenjena otrokom vrtca in 1. razreda, staršem in starim staršem. Na šolskem igrišču je bilo pripravljenih kup pestrih in zanimivih stvari:

  • OVIRATLON ZA MALE IN VELIKE
  • SONČKOVA DELAVNICA ZA OTROKE
  • STOJNICE Z ZDRAVIMI PRIGRIZKI IN NAPITKI
  • STOJNICA S PALAČINKAMI IN PEČENIMI KOSTANJI.

Naše druženje so v sončnem in vetrovnem sredinem popoldnevu popestrile: članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine DU Ljutomer (peka pirinih palačink), Kmetija Kosi iz Ključarovcev (ponudba domačih jogurtov in sirov iz njihove kmetije) in Kmetija Filipič iz Radoslavcev (ponudba domačega skutnega namaza z bučnim oljem, pokušnja bučnega olja iz domače oljarne in vanilijeva sladoleda z bučnim oljem).

V sončkovi delavnici so si otroci izdelali sončkove medalje, na oviratlonu pa so se otroci in starši pomerili v različnih gibalnih spretnostih. Z vsako opravljeno, obiskano postajo so dobili na kartonček štampiljko.

Tako smo jesenski popoldan izkoristili prijetno s koristnim, saj je taka oblika druženja prijetna izkušnja tako za otroke kot starše in hkrati tudi za nas strokovne delavke vrtca. Vse aktivnosti so nas vodile k sodelovanju in igri v drugačnem, odprtem učnem okolju za vse generacije.

Hvala vsem in se že veselimo novih doživetij.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja
Fotografije: Vrtec Mala NedeljaKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Najmlajši