Praznično in pravljično

Medgeneracijske delavnice v Gornji Radgoni

Filip Matko, četrtek, 23. december 2010 ob 16:33
Novoletne pravljice

Novoletne pravljice

V dneh veselega in prazničnega decembra so v radgonskem Vrtcu Manka Golarja ter v radgonskem Domu starejših občanov bile organizirane medgeneracijske ustvarjalne delavnice. Dva torka zapored (7. in 14. decembra), med 16. in 18. Uro, se je izdelovalo božično-novoletne okraske, v kuhinjah pa peklo praznično pecivo. Sodelovalo je pravzaprav vseh 280 otrok ter 50 njihovih vzgojiteljic.

Zaključek medgeneracijskih delavnic pa so pripravili v sredo, 22. Decembra. Popoldne ob 15.45 je bil zbor pred vrtcem Manka Golarja in v spremstvu staršev in starih staršev ter se v spremstvu palčkov in ob svetlobi plamenov iz svetilk so se vsi udeleženci odpravili do Doma starejših občanov Gornja Radgona. V domu so pripravili štiri ustvarjalna središča: pravljično deželo, plesno deželo, kuharsko deželo in večnamensko ustvarjalno delavnico.

S pozdravnim nagovorom sta vse sodelujoče v medgeneracijsko ustvarjanje »vpeljala« ravnateljica vrtca Breda Forjanič in direktor doma Marjan Žula. Najmlajši so se ob spremstvu starejših odpravili poslušat pravljice, spoznavat nove plesne korake, mesiti testo ter izrezovati in peči kekse, kot tudi izdelovati različne okraske za božično smrečico ali novoletno jelko. Ob 17.30 pa je za zaokrožen zaključek skupnih aktivnosti  sledil nastop mešanega pevskega zbora Doma starejših občanov ter vokalne skupine Violinke z instrumentalisti.


Več v Najmlajši