Na tretji izredni seji so svetniki in svetnice OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici soglasno potrdili rebalans proračuna za leto 2019

Osnovni razlog za pripravo rebalansa je bila uskladitev projekta Obnova platoja, dovozne ceste in parkirišč pri OŠ Sv. Jurij

Branko Košti, torek, 22. oktober 2019 ob 18:18
3. izredna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

3. izredna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Le nekaj dni po neuspeli izredni seji, se je v ponedeljek, 21. oktobra, znova sestal Občinski svet Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, tokrat na 3. izredni seji, katero je sklical župan Anton Slana.

Osnovni razlog za pripravo rebalansa proračuna je bila uskladitev projekta »Obnova platoja, dovozne ceste in parkirišč pri OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici«, katerega je Občina prijavila za sofinanciranje na osnovi 23. a člena ZFO-1, za pridobitev nepovratnih sredstev v višini 99.957,00 evrov. Projekt je bil namreč v proračunu in NRP za leto 2019 zajet v dveh projektih in sicer Ureditev parkirišča in obračališča pred OŠ in Ureditev parkirišča za OŠ. Ker zadeva mora biti urejena in imensko usklajena pred vložitvijo zahtevka za nepovratna sredstva po ZFO-1, je bilo potrebno v rebalansu oba projekta združiti v en novonastali projekt »Obnova platoja, dovozne ceste in parkirišč pri OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici«. V rebalansu je bilo potrebno zagotoviti tudi manjkajoča sredstva na nekaterih tekočih odhodkih, tekočih transferjih in tudi investicijskih odhodkih.

Odbor za proračun je Osnutek odloka o rebalansu podprl, predlagal pa je občinskemu svetu, da proračunske postavke za povečanje sredstev za vaške vodovode ne odobri.

Ravno okrog te postavke v rebalansu proračuna se je razvila živahna, na trenutke že kar ostra debata, za razjasnitev konkretnih zneskov je župan odredil odmor, po katerem je Odbor za proračun umaknil sklep proti zvišanju sredstev za vaške vodovode.

V nadaljevanju je svetnik Mirko Ljubec v imenu svetniške skupine Naprej, vložil dva amandmaja in en sklep, ki so tudi sprožili živahno razpravo. Oba amandmaja sta bila s šestimi glasovi svetnikov svetniške skupine Naprej potrjena, predlagani sklep pa je predlagatelj pred glasovanjem umaknil.

Predlog rebalansa proračuna Občine Sv. Jurij je bil soglasno potrjen z glasovi vseh devetih prisotnih občinskih svetnikov in svetnice.

Celotno sejo si lahko ogledate v videu.



Več v Politika