Kdaj se bo pričela gradnja novega krožišča v Ljutomeru?

Po skoraj štirih mesecih se je odpravila polovična zapora, zato nas številni sprašujejo, ali bo na tem odseku ponovno oviran promet? Povprašali smo na DRSI.

Prlekija-on.net, torek, 22. oktober 2019 ob 19:421
Križišče pri sodišču

Križišče pri sodišču

V javnosti se je pred kratkim pojavila informacija, da se bo v Ljutomeru na državni cesti R1-230/1309 in R3-713/4910 v krožišču Prešernove ulice in Ulice Slavka Osterca (pri sodišču) pričela gradnja krožišča. Ker se je pred nekaj dnevi končala gradnja mostu le nekaj metrov naprej na tej cesti in se je po skoraj štirih mesecih odpravila polovična zapora, so se mnogi obrnili na nas, ali bo sedaj na tem odseku ponovno oviran promet.

Kdaj je za pričakovati, da bi se gradnja tega krožišča pričela, smo zato povprašali na Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI). Povprašali smo, na kateri stopnji je trenutno ta projekt in kdaj okvirno se lahko pričakuje, da bi se to krožišče pričelo graditi.

Iz DRSI so nam odgovorili, da je za krožišče trenutno "izdelana projektna naloga za izdelavo projektne dokumentacije križišča R1-230/1309 v km 6+060 in R3-713/4910 v km 0+000", glede pričetka gradnje pa so nam odgovorili, da bo "terminski plan poteka investicijskega projekta možno napovedati po sprejemu proračuna RS za leti 2020 in 2021."

Predloga državnih proračunov za leti 2020 in 2021 je vlada sicer potrdila na seji 19. septembra in ju poslala v DZ v sprejem in Fiskalnemu svetu RS v oceno. V tem trenutku še tako ne moremo vedeti, kdaj se bo krožišče pričelo graditi, zagotovo pa še to ne bo tako kmalu, tako da je skrb glede ponovne zapore ceste zaenkrat odveč.

Z veseljem smo potrdili Projektno nalogo Ministrstva za infrastrukturo za izdelavo Idejne zasnove in projekta za izvedbo...

Objavil/a Olga Karba dne Torek, 08. oktober 2019


Več v Gospodarstvo