Enotekin literarni večer z dr. Karlom Gržanom

Dr. Karel Gržan je ob izidu nove knjige z naslovom 95 tez za izhod iz slepe ulice vzgoje in izobraževanja predaval na temo O polnovrednosti slehernika

Prlekija-on.net, sreda, 30. oktober 2019 ob 18:48
Literarni večer z dr. Karlom Gržanom

Literarni večer z dr. Karlom Gržanom

Minuli torek je Enoteka Ljutomer organizirala literarni večer, katerega gost je bil duhovnik, publicist, zgodovinar in pisatelj dr. Karel Gržan.

Slednji je ob izidu nove knjige z naslovom "95 tez za izhod iz slepe ulice vzgoje in izobraževanja" predaval na temo "O polnovrednosti slehernika", predvsem o tem, da je vsak zlata vreden, samo treba ga je znati prepoznati v njegovi odličnosti. Razložil je od kod ideja, od kod viri informacij in kakšen možen izhod iz slepe ulice ponuja.

Morda ni naključje, da izid knjige skorajda sovpada na dan državnega praznika, dneva reformacije..., morda zato, ker je ravno tako kot pred več kot 500 leti zopet napočil trenutek za temeljite spremembe. V družbi vse bolje vlada norost, ki želi, da se jo resno jemlje...morda je prišel čas dvornih norčkov, ki bodo skozi humor odkrivali nesmisel norosti, ki se kot rak rana razrašča v družbi in jo pohablja v svoji najglobji človečnosti.

Večer smo zaključili z besedami, da naj naši učenci ne bodo pridni, tekmovalni ponavljači ampak razmišljujoči, prodorni, sodelujoči posamezniki, ki bodo družbo iz slepe ulice popeljali v boljši jutri.



Več v Kultura in izobraževanje