Kdaj se bomo lahko zapeljali po kolesarski stezi od Ljutomera do Ključarovcev?

Dokumentacija naj bi bila oddana v letu 2020, nakar bodo sledili postopki za pridobivanje zemljišč od česar je odvisen sam začetek gradnje ter od razpoložljivih finančnih sredstev...

Prlekija-on.net, četrtek, 31. oktober 2019 ob 20:31
Cesta Križevci - Ljutomer

Cesta Križevci - Ljutomer

Kot smo že poročali v začetku leta, je ob koncu lanskega leta na portalu Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo bil objavljen razpis za projektiranje kolesarske steze Ključarovci - Ljutomer. Odpiranje ponudb je bilo 14. januarja, rok za izdelavo pa je bil določen 180 dni od uvedbe v posel. Predmet obravnave je ureditev površin za pešce in kolesarje ob državni cesti R1-230/1309 od km 0,000 do km 4,800, od Ljutomera do Ključarovcev.

Pobudo za izgradnjo kolesarske steze je podal nekdanji poslanec DZ RS mag. Aleksander Kavčič.

Cesta Ljutomer - Križevci

Objavljen razpis za projektiranje kolesarske steze Križevci - Ljutomer


Zanimalo nas je, na kateri stopnji je trenutno ta projekt kolesarske steze in kdaj bi se naj pričela graditi. Z vprašanji smo se obrnili na Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI). Od tam nam je Služba za odnose z javnostmi odgovorila: "Trenutno poteka izdelava izvedbenega projekta (IZP) in projekta za izvedbo (PZI) ureditve površin za pešce in kolesarje ob državni cesti R1-230/1309 od km 0,000 do km 4,800 (Ključarovci - Ljutomer). Projektna dokumentacija bo oddana predvidoma v prvi četrtini leta 2020. Narejeni so geodetski posnetki, sledi priprava IZP in v nadaljevanju PZI. Oddani projekt bo nato predložen v postopek recenzije in v nadaljevanju v postopek pridobivanja zemljišč", so nam pojasnili.

Na vprašanje, kdaj bi se steza naj pričela graditi, pa so nam odgovorili: "Glede na to, da gre za daljši odsek bo potrebno po recenzirani projektni dokumentaciji pristopiti k izdelavi DI-IP a (Dokument identifikacije investicijskega projekta). Sama gradnja je odvisna od terminskega plana pridobitve zemljišč, ocenjene vrednosti projekta ter od razpoložljivih finančnih sredstev, ki bodo na voljo v prihodnjih proračunskih obdobjih."

Iz odgovorov je tako razvidno, da bo dokumentacija oddana v letu 2020, nakar bodo sledili postopki za pridobivanje zemljišč od česar je odvisen sam začetek gradnje ter od razpoložljivih finančnih sredstev, tako da še steze najverjetneje ne bo tako kmalu. Gradnja te steze je pridvidena v 1. fazi, v 2. fazi je nato v načrtu umestitev in izgradnja kolesarske steze Ljutomer - Razkrižje in Križevci - Veržej, v 3. fazi pa še Veržej - Razkrižje.



Več v Gospodarstvo