55-letniku z območja UE Ljutomer zasegli cel arzenal orožja

Policisti Policijske postaje Ljutomer so opravili hišno preiskavo pri 55-letnem občanu iz območja UE Ljutomer ter našli več kosov orožja, tudi v posebej prirejenem prostoru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. november 2019 ob 14:19
Zaseženo orožje

Zaseženo orožje

Policisti Policijske postaje Ljutomer so v sredo, 30. oktobra, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 55-letnem občanu iz območja UE Ljutomer zaradi suma, da nedovoljeno poseduje orožje in strelivo.

Pred hišno preiskavo je osumljeni izročil revolver z napisom HW7, dva nabojnika, puško z gladko cevjo (ruske izdelave), puško znamke TO2 skupaj z daljnogledom znamke Bushnell in dušilnikom zvoka ter nabojnikom, 248 komadov nabojev različnih kalibrov ter PVC škatlo v kateri je bila manjša količina neznane snovi. Po izročitvi navedenih predmetov s strani osumljenca so policisti nadaljevali s hišno preiskavo in v posebej prirejenem prostoru našli in zasegli še avtomatsko puško znamke M70B1 z dvema nabojnikoma, puško znamke Anschutz, pištolo neznane znamke, dva komada doma izdelanega orožja za naboje, ročni možnar znamke MCG012, nabojnik za puško in 374 komadov nabojev različnih kalibrov.

Zaradi posedovanja orožja in streliva bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34