Policisti obravnavali dve prometni nesreči s pobegom

V enem primeru je neznan voznik bil izsleden, v drugem pa je bilo izsledeno vozilo, medtem ko voznik ni bil izsleden

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. november 2019 ob 18:02
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu in čez praznike obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 30. oktobra, ob 11.43 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Cvetkovci. Neznan voznik je pri vožnji izsilil prednost drugemu vozniku, zaradi česar je prišlo do prometne nesreče prve kategorija. Po zbranih obvestilih je neznan voznik bil izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 12.30 so bili obveščeni o dveh kaznivih dejanjih. Ugotovljeno je bilo, da gre za dve kaznivi dejanji tatvine, po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep na okrožno državno tožilstvo. Ob 16.16 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru. Patrulja je opravila ogled kraja in v zvezi ugotovitev na kraju zadevo zaključila z uradnim zaznamkom. Ob 16.38 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilne vožnje enega od udeležencev v prometni nesreči. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

V četrtek, 31. oktobra, ob 20.25 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, kateri pa je s kraja odpeljal. Z zbiranjem obvestil je bilo izsledeno vozilo, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, medtem ko voznik ni bil izsleden. Ko bo voznik izsleden bo mu izdana odločba v hitrem postopku.

Ob 03.56 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

V soboto, 2. novembra, ob 08.14 so bili obveščeni o poškodbi osebnega vozila na parkirnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznan voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano vozilo, napisan je bil uradni zaznamek. Ob 14.17 uri je bila pri kontroli prometa ustavljena voznica osebnega vozila, kateri je bil odrejen alkotest, rezultat je pokazal 0,41mg/l. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Ob 17.57 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Savcih. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznik z osebnim vozilom trčil v srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu.

V nedeljo, 3. novembra, ob 14.43 so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in udeležbo treh vozil. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji povzročitelja nesreče, kateri je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim. To vozilo pa je nato odbilo naprej v naslednje vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.