Kar osem štirinožnih prijateljev potrebuje nov dom

Po smrti lastnika in odhodu lastnice v bolnišnico so: Bela, Lajka, Monika, Rika,Tisa, Tarzan, Pubi in Lofko ostali sami

Prlekija-on.net, petek, 8. november 2019 ob 19:55
Psi potrebujejo dom

Psi potrebujejo dom

Čeprav aktivisti društev za zaščito živali praktično po vsej Sloveniji, med njimi predvsem Društvo za zaščito živali Pomurje, organizirajo različne aktivnosti, tudi sterilizacije in kastracije, za zmanjševanje nezaželenih kotitev in s tem čim manj hišnih ljubljenčkov brez doma, je slednjih še vedno veliko preveč. Temu žal prispevajo zlasti neodgovorni lastniki, saj je nekaterim malo mar, kaj se bo zgodilo in kaj se dogaja z njihovimi psi ali mačkami. Žal se pogosto precenijo tudi nekateri dejanski ljubitelji štirinožnih prijateljev, bodisi psov ali mačk, ki pozabljajo, da ne morejo obvladovati prevelikega številna živali. In prav nekaj takega se je zgodilo v Melincih v občini Beltinci, kjer Društvo za zaščito živali Pomurja pospešeno išče nov dom za kar osem psov, ki so ostali sami. Zato prosijo, da bi se jim javili pravi prijatelji živali, ki bi posvojili kakšnega štirinožca, ne glede iz katerega konca Slovenije.

Kot pravi predsednica DZŽP Trezika Cvetko, je zadeva zelo nujna, kajti vedno bolj se bliža zima in tudi to je lahko usodno za štirinožce, če bodo še dolgo sami. Zato si želijo, da bi jim čim prej uspeli najti nove domove. Lastnik nesrečnih, a še vedno veselih in očitno zdravih kužkov, je pred dnevi umrl, njegova žena pa je v bolnici. Tako so psi ostali sami, na domačem dvorišču. "V društvu smo jim odpeljali hrano, zaenkrat jih oskrbuje sorodnica, ki pa nas prosi, da bi jih naj čim prej odpeljali, ker je tudi sama bolna in ne more hoditi vsak dan k njim. Žal se lastnika prej nista vsega tega zavedala, da ni enostavno imeti toliko psov. Sicer sta primerno skrbela za njih, bili so spuščeni na dvorišču, imajo urejena bivališča. Takšen dom jim tudi želimo najti sedaj, saj si nikakor ne želimo, da bi bili kje privezani ali v boksu, ker tega očitno niso vajeni", dodaja Cvetkova, ki dodaja: "Skratka, psi so vsi prijazni in takšen, prijazen, dom jim želimo najti. Zainteresirani posvojitelji se lahko oglasijo na elektronski naslov: dzzpom@gmail.com, ali pa na telefonsko številko: 040 736 313".

Psi so sicer stari od pet do 10 let, med njimi je pet psičk (Bela, Lajka, Monika, Rika, Tisa) in trije samci (Tarzan, Pubi, Lofko). Torej telefon v roke in rešite te prijazne živali, ki vam bodo gotovo zelo hvaležne, kot marsikateri človek ne!