Med »Martinovim vikendom« pet voznikov ostalo brez vozniškega dovoljenja

Ormoški policisti so ustavili pet voznikov, ki so »napihali«, prepovedana jim je bila nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog ter odvzeto vozniško dovoljenje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. november 2019 ob 09:01
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. novembra, ob 6:35 uri so v Žerovincih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 8:10 uri so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu iz okolice Ormoža, kjer je bilo najdeno orožje, za katero pa lastnik ni imel ustrezne listne. Zoper kršitelja sledi hitri postopek prekrškovnega organa.

Ob 14:40 uri so nudili asistenco zdravniškemu osebju v Psihiatrični bolnici Ormož pri prisilni hospitalizaciji osebe. Ob 15:45 uri so bili obveščeni o prometnem dogodku v Gornjih Ključarovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca.

Ob 18:30 uri so bili obveščeni o dogodku v naselju Podgorci, Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in je kršitelju bil izdan plačilni nalog. Ob 19:34 uri so bili obveščeni, da je voznica na območju naselja Loperšice trčila v divjad in si pri tem poškodovala vozilo. Policisti so na kraju odstopili od ogleda.

V soboto, 9. novembra, ob 10:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom na prehodu ceste čez železniško progo v Cvetkovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval polzapornico. Po zbranih obvestili bodo dogodek ustrezno zaključili.

Kršitelj kričal in žalil sosede

Ob 14:30 uri so intervenirali v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj kričal in žalil sosede. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog. Med postopkom so sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje »Grožnja«, po vseh zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:55 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na regionalni cesti izven naselja Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda. Ob 21.48 so v Mihalovcih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Številni vozili pod vplivom alkohola

Ob 1:47 so vozniku osebnega avtomobila v Pavlovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat 0,50 mg/l). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog, vozniško dovoljenje pa mu bo vrnjeno po 24 urah.

Ob 2:40 so voznici osebnega avtomobila prav tako zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje (rezultat 0,62 mg/l), katero pa bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 3:26 uri so vozniku osebnega avtomobila v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,68 mg/l). Vozniško dovoljenje bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 4:26 so v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,46 mg/l). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog, vozniško dovoljenje pa mu bo vrnjeno po 24 urah.

V nedeljo, 10. novembra, ob 11:30 so v Ormožu obravnavali tatvino žlebov. Ker je oškodovanec odstopil od pregona bodo o tem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.45 so v Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče.



Več v Črna kronika