Veliki psi sredi dneva ustrahovali po vasi

Po vasi so preganjali domače živali in uničevali vrtnine, policisti pa so na podlagi izjav prič in zbiranja obvestil našli lastnika. Sledil bo postopek zoper kršitelja po Zakonu o zaščiti živali.

Prlekija-on.net, torek, 12. november 2019 ob 11:50
Pes

Pes

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 11. novembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 12.32 uri so bili napoteni v Ormož, kjer naj bi neznanec onemogočal vstop v prostore. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato ustreznim zaključkom zadeve. 

Ob 13.52 uri so bili obveščeni, da po vasi Godeninci hodijo veliki psi in preganjajo domače živali, kopajo po vrtovih ter uničujejo vrtnine. Na podlagi izjav prič in zbiranja obvestil je bil ugotovljen lastnik psov. Sledi postopek zoper kršitelja po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 16.32 so bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodbe tuje stvari v naselju Gomila pri Kogu. Glede na zbrana obvestila in dokaze, sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.10 uri so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v naselju Miklavž pri Ormožu trčil v srno. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato je patrulja na kraju odstopila od ogleda



Več v Črna kronika