Na celovečernem koncertu se je predstavil Mešani pevski zbor Cven-Pristava

Prireditev je bila obenem tudi priložnost za podelitev Galusovih značk pevcem za dolgoletno petje v zborih, medse pa so povabili tudi gostje večera, pevke Ženskega pevskega zbora KUD Ljubečna

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. november 2019 ob 07:58
Koncert MePZ Cven-Pristava na Cvenu

Koncert MePZ Cven-Pristava na Cvenu

V dvorani zadružnega doma na Cvenu se je v soboto, 16. novembra 2019 na celovečernem koncertu predstavil Mešani pevski zbor Cven-Pristava pod vostvom profesorja glasbe Vita Žerdina. Povezovalka večera je bila Melita Lihtenvalner, predstavnica gledališke sekcije KD Cven. Najprej so se predstavili s Primorsko narodno, Dober večer. V nadaljevanju prvega dela so zapeli še pet pesmi.

Prireditev je bila obenem tudi priložnost za podelitev Galusovih značk pevcem za dolgoletno petje v zborih. Nagrajenci so imeli čast značke prejeti od gospe Mire Rebernik Žižek, vodje Ljutomerskega Sklada za Kulturne dejavnosti in koordinatorke Pomurskih izpostav JSKD. Pevcem in zborovodju se je zahvalila za vse, kar je bilo storjeno, da se bo dolgoletna pevska tradicija na Cvenu tudi v bodoče uspešno nadaljevala. Bronste Galusove značke so prejeli Leon Vreča, Mateja Topolinjak, Nada Kovačič, Ida Kosi, Vida Bogdan, Nataša Filipič, Štefka Rajh, Zinka Bogdan, Nandek Potočnik, Milan Kosi in Dušan Pavličič. Prejemniki srebrnih Galusovih značk pa so bili Slavica Božič, Suzana Grnjak in Simon Maroša.

Vse prisotne je pozdravil tudi podžupan Občine Ljutomer, gospod Niko Miholič, ki je zboru prav tako čestital in zaželel uspešno delo še naprej.

Koncert je bil odlična priložnost, da so medse povabili tudi gostje večera. To so bile pevke Ženskega pevskega zbora KUD Ljubečna, ki že 37 let deluje v okviru KUD Ljubečna Celje, zadnji dve leti z zborovodkinjo Danijelo Jeršič. Razlog, da so se spominili prav na njih je povezan z gospo Marto Lapornik (dekliško Vargazon), ki prihaja iz Cvena. Gostje so se predstavile s šestimi pesmimi. Svoj program pa so popestrile tudi s spremljavo njihovega harmonikarja.

V nadaljevanju se je domači zbor predstavil še s šestimi pesmimi. Po prvem sklopu je goste in vse ostale prisotne pozdravila še predsednica Kulturnega društva Cven, gospa Mateja Topolinjak. Zadnja pesem je bila odpeta ob klavirski spremljavi gospe Katje Žibrat. Bučnemu aplavzu pa je sledila še slovesnka ljudska, Bratci veseli vsi.

Na Cvenu se je v dvorani polni zvestih obiskovalcev spet slišala pesem. In kot sami pravijo, je vodilo domačega zbora rek »Tam, kjer se sliši pesem, ni hudobnih src in slabih misli«.

Tatjana Mihorič
Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje