Voznik tovornega vozila že zjutraj krepko pijan ostal brez vozniškega dovoljenja

Indikator alkohola je pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen. Za prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 08:04
Policija

Policija

V sredo, 20. novembra, ob 8.50 je 38-letni državljan Poljske vozil tovorno vozilo s priklopnikom, poljskih registrskih oznak, po avtocesti A1, iz smeri razcepa Dragučova proti Mariboru. Ker je med vožnjo prehiteval drugo tovorno vozilo v nasprotju s postavljeno prometno signalizacijo, sta ga na izvozu iz avtoceste na Ptujsko cesto v Mariboru ustavila policista Postaje prometne policije Maribor. Med izdajo plačilnega naloga pa sta policista pri vozniku zaznala zadah po alkoholu. Zato sta mu odredila preizkus z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku, ki je po pravilni uporabi pokazal kar 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, čeprav bi voznik moral biti popolnoma trezen.

Policista sta mu seveda takoj začasno odvzela vozniško dovoljenje in ga privedla v takojšnji postopek Okrajnemu sodišču v Mariboru, Oddelek za prekrške. Za prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ker gre za tujca so policisti predlagali, da mu sodišče izreče ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije, saj je za kršitev predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 33-letnico našli

sobota, 18. maj 2024 ob 14:41
Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59