Blaž prvak, Nejc podprvak Slovenije

Celje je gostilo Državno prvenstvo v karateju

Prlekija-on.net, torek, 26. november 2019 ob 12:39
Nejc Sterniša in Blaž Klobasa na zmagovalnem odru

Nejc Sterniša in Blaž Klobasa na zmagovalnem odru

V soboto, 23. novembra, je v športni dvorani Gimnazije Celje center potekalo letošnje Državno prvenstvo v karateju, na katerem je nastopilo 419 tekmovalcev in tekmovalk iz 50 klubov. Tudi letos so se tekmovanja udeležili člani Shotokan karate do-klub Gornja Radgona in dosegli odlične uvrstitve. Radgonski klub so namreč zastopali: Nejc Šajnovič, Jaka Reihs, Nika Mulec, Blaž Klobasa, Mišel Čuček in Kristjan Klemenčič, ki so osvojili eno zlato in tri bronaste kolajne. Nejc Šajnovič je v kategoriji kate malčki odvojil 3. mesto in s tem dosegel svojo najboljšo uvrstitev do zdaj. Odlično se je odrezal tudi Jaka Reihs, ki je v najštevilnejši kategoriji, kata dečki, na tekmovanju osvojil 3. mesto, s čimer je ponovil lanskoletni uspeh.

Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček so nastopili v kategoriji kata mladinci, kjer je Mišel osvojil 5. mesto, Kristjan pa je za las izgubil boj za uvrstitev v finale, na koncu pa si priboril odlično 3. mesto. Ob čestitkah vsem osvajalcem medalj, predsednik radgonskega kluba Anton Rožman ni pozabil niti na Niko Mulec, ki kljub odličnemu nastopu tokrat ni dosegla vidnejše uvrstitve.

Najodmevnejšo uvrstitev na letošnjem prvenstvu pa je izmed radgonskih karateistov dosegel Blaž Klobasa, ki je postal mladinski državni prvak, saj je v finalnem nastopu premagal udeleženca letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Čilu, prav tako Radgončana Nejca Sternišo, ki trenutno nastopa za klub iz Slovenskih Konjic. Tako sta Blaž in Nejc, pa tudi Kristjan in Mišel, ki so prav pri vrhu mladinskega karateja v Sloveniji, potrdili da so v Gornji Radgoni in okolici dobri karateisti, ki bodo ob takšnem delu gotovo še napredovali.



Več v Šport