Padel s konja in se poškodoval

Jezdec je bil odpeljan v bolnišnico, na kraju je bilo ugotovljeno, da pri ježi ni uporabljal zaščitne čelade

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. december 2019 ob 09:08
Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Ptuj

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Ptuj

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 29. novembra, ob 7.40 so v eni od trgovin v Ormožu obravnavali tatvino. Ko bo storilec izsleden sledi zoper njega kazenska ovadba.

Ob 12.36 so obravnavali poškodbo parkiranega vozila v Ormožu. Ob 17.12 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Ormožu. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Ugotovili so registrsko številko vozila, ko bodo našli pobeglega voznika, zoper njega sledi ustrezen ukrep.

Ob 23.30 je bil v naselju Veličane zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog za Okrajno sodišče v Ormožu.

V soboto, 30. novembra, ob 07.00 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Voznik osebnega vozila je trčil v srno. Izdano mu je bilo obvestilo o odstopu.

Ob 12.57 so bili obveščeni o goljufiji v eni izmed trgovin v Ormožu. Ko bosta storilca izsledena, sledi zoper njiju kazenska ovadba.

V nedeljo, 1. decembra, ob 13.37 so bili obveščeni o nesreči pri jahanju. In sicer je jezdec padel s konja in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Ptuj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da pri ježi ni uporabljal zaščitne čelade, prav tako je bila izključena tuja krivda. Zato bodo na državno tožilstvo napisali poročilo o dogodku.

Ob 14.48 in ob 16.09 so bili obveščeni o prometnih nesrečah I. kategorije. Voznika osebnih vozil sta trčila v srni. Izdano jima je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16.38 so pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli šest državljanov Sirije. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 18.49 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se dve osebi verbalno prepirali in med seboj žalili. Obema kršiteljema so policisti na kraju izdali plačilna naloga zaradi kršitve določil po Zakonu o javnem redu in miru.

Ob 19.25 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbi divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.



Več v Črna kronika