Romuna kradla, kar jima je prišlo pod roke: šunke, copate, parfume...

V trgovinah sta nakradla za okrog 5.000 evrov artiklov. Policisti so ju s hitro akcijo prijeli ter sta bila po hitrem postopku obsojena in izgnana iz države.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. december 2019 ob 11:27

Minulo soboto, ob 13.55 uri so bili policisti obveščeni o tatvini prodajnih artiklov v trgovini v Murski Soboti. S hitro in takojšnjo intervencijo policistov PP Murska Sobota sta bila neznana storilca ob 14.07 uri zaustavljena v Murski Soboti. Ugotovljeno je bilo, da 28- in 31-letni državljan Romunije v vozilu prevažata več predmetov (parfume, prehrambene in kozmetične izdelke,...) za katere nista vedela pojasniti izvora. Materialna škoda vseh odtujenih artiklov je znašala okrog 5.000 evrov in izvirajo iz trgovin v Sloveniji, na Hrvaškem in v Italiji.

Za oba tujca je bilo odrejeno pridržanje in sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine po 205. členu KZ-1 privedena k preiskovalnemu sodniku. Osumljena sta bila po hitrem postopku "Fast Track" obsojena na zaporno kazen 7 mesecev zapora, pogojno na 2 leti in izgon tujca iz države za dobo dveh let.