Delno osvetlili park Rudolfa Maistra, a luči zaradi vandalizma niso zdržale dolgo

Dela so potekala še pred nekaj dnevi, a luči niso zdržale niti tako dolgo, da bi jih prižgali...

Prlekija-on.net, sobota, 21. december 2019 ob 10:135
Polomljene luči v parku Rudolfa Maistra

Polomljene luči v parku Rudolfa Maistra

V ljutomerskem parku Rudolfa Maistra so pred par dnevi še potekala dela z namenom delne osvetlitve parkovnih poti in sicer od stopnic pri železniški postaji pa do mostu čez reko Ščavnico.

Čeprav so bile vse poti v parku ob odprtju leta 2010 osvetljene s talnimi lučkami, le-te že kar precej časa zaradi različnih vzrokov niso svetile več, zaradi česar se je park ob večerih pogreznil v globoko temo, kar je bilo neprijetno posebej za otroke in mladostnike, ki to bližnjico uporabljajo predvsem za pot v in iz dvorane ŠIC.

Zaradi tega vzroka je bila izgradnja vsaj delne razsvetljave še posebej dobrodošla, pa tudi sicer prijeten park je s tem dobil še lepšo podobo.

A luči niso obstale dolgo, po naših informacijah še jih niso niti utegnili prižgati. Predvidoma iz petka na soboto je bilo vseh sedem luči odlomljenih. Po vsej verjetnosti gre za nov primer vandalizma, čemur smo to leto bili priča že večkrat, predvsem v Parku I. Slovenskega tabora, ko so nepridipravi prevrnili skoraj vse klopi in koše, nekaj klopi so tudi polomili. Tokrat je bil tarča "mali park", kjer so vandali polomili vse povsem na novo postavljene luči. Le kaj bi si o tem mislil naš general, borec za severno mejo Rudolf Maister, katerega kip bdi nad dogajanjem v parku...



Več v Črna kronika