V Borecih slavnostno odprli obnovljeno cesto in kolesarsko stezo

Rekonstruirana je bila obstoječa lokalna cesta Boreci - Logarovci v dolžini 1.320 metrov in dograjena kolesarska steza

Prlekija-on.net, nedelja, 22. december 2019 ob 09:03
Odprtje prenovljene ceste v Borecih

Odprtje prenovljene ceste v Borecih

Minulo nedeljo, je v Borecih potekalo slavnostno odprtje obnovljene lokalne ceste Boreci - Logarovci, ki so jo uredili pred kratkim. V okviru predmetne investicije v Občini Križevci je bila rekonstruirana obstoječa lokalna cesta Boreci - Logarovci (LC 223181) v dolžini 1.320 metrov in dograjena kolesarska steza, ki bo omogočala varen promet kolesarjem in pešcem. Kot je na prireditvi povedal župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, je šlo za največjo letošnjo investicijo Občine Križevci ter da cesta nedvomno pomeni dvig varnosti in kvalitete bivanja, občinski svetnik Branko Slavinec pa je ob tem dodal, da cesta ni bila obnovljena za povečanje pretoka prometa skozi vas, temveč da se zagotovi večja varnost za vse udeležence v prometu. Dela sta izvajali gospodarski družbi Legartis d.o.o. iz Lendave in GMW d.o.o. iz Turjancev. Cesta je bila v fazi gradnje popolnoma zaprta z urejenim obvozom, investicija pa je znašala slabih 600 tisoč evrov.

Cesto so ob rekonstrukciji razširili na minimalno širino cestišča 5,5 metrov, uredili obojestransko odvodnjavanje, zamenjali obstoječe cevne propuste ter uredili dovoze. Uredili so tudi podhode in ograje za usmerjanje dvoživk. Daljnovode, ki so bili prej v zračni liniji so dali pod zemljo, dodatno pa so zgradili otok za umirjanje prometa.

Prireditve so se udeležili predstavniki Občine Križevci in številni vaščani, lokalni župnik Štefan Vinkovič pa je ob tem tudi blagoslovil cesto. Za kulturni program so poskrbeli Pihalna godba KUD Muzika Križevci in mladi glasbeniki.



Več v Gospodarstvo