V bližini osnovne šole prodajal pirotehnične izdelke, med hišno preiskavo so mu jih zasegli 211 kosov

Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov

Prlekija-on.net, torek, 24. december 2019 ob 09:15
Zasežene petarde

Zasežene petarde

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so z zbiranjem obvestil na terenu prišli do informacije, da se v neposredni bližini ene izmed osnovnih šol vrši prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov. Podana je bila pobuda za hišno preiskavo katera ja bila na podlagi odredbe sodišča opravljena včeraj. Zaseženih je bilo 211 komadov pirotehničnih izdelkov (petarde piratke, magnum,..), katerih glavni učinek je pok in so prepovedane. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov.

Pomurski policisti so v zadnjih petih dneh obravnavali 11 prijav kršitev javnega reda in miru, ki so bile povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju, predvsem metanjem petard.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja. Zato policisti ponovno pozivajo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto lahko vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov.

Starše in skrbnike pa opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok. Petarde namreč niso igrače!



Več v Črna kronika