V Ljutomeru drugič zapored veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir

V začetku leta 2020 bo v Ljutomeru potekal 2. Jankov memorial, kjer bo odigranih kar deset tekem, med njimi ponovno tudi revialna tekma med Ljutomer All Stars in VIP ekipo, za katero bo tokrat zaigral tudi bivši evropski komisar za okolje, Janez Potočnik

Prlekija-on.net, petek, 27. december 2019 ob 09:33
Jankov memorial, foto: A. Cipot za Cona.center Murska Sobota

Jankov memorial, foto: A. Cipot za Cona.center Murska Sobota

Prvi vikend v novem letu, v petek, 3. in soboto, 4. januarja, bo v Ljutomeru, na novi lokaciji, v sodobnejši dvorani ŠiC Ljutomer potekal 2. Jankov memorial. Drugič zapored namreč skupina odbojkarskih navdušencev pripravlja mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na bivšega odbojkarja in policista - Janka Rajnarja. Turnir bo v drugi izvedbi dvodneven, saj bo na njem nastopilo kar sedem vrhunskih odbojkarskih ekip iz štirih držav. Skupno bo na turnirju odigranih kar deset tekem, med njimi ponovno tudi revialna tekma med Ljutomer All Stars in VIP ekipo, za katero bo tokrat zaigral tudi bivši evropski komisar za okolje, Janez Potočnik. Namen turnirja je zbiranje donacij za uradne odbojkarske žoge za Odbojkarski klub Ljutomer, ki po več letih premora v naslednji sezoni ponovno načrtuje nastop v državni odbojkarski ligi.

Odzvalo se je sedem vrhunskih odbojkarskih ekip

V Ljutomeru bomo prvi vikend novega leta tako ponovno imeli priložnost videti vrhunsko moško odbojko. Povabilu organizatorjev, ki 2. Jankov memorial prirejajo v premoru med jesenskim in spomladanskim delom odbojkarskih prvenstev, se je odzvalo kar sedem vrhunskih odbojkarskih ekip. Iz Slovenije bodo nastopili lanski zmagovalci iz Odbojkarskega kluba Hoče, domačini iz Odbojkarskega kluba Radenci, ki so bili presenečenje lanskega Memoriala z osvojitvijo tretjega mesta in ponovno tudi Odbojkarski klub Fužinar SIJ Metal Ravne. Prvič bodo na Memorialu nastopili mursko-soboški odbojkarski prvoligaši, Odbojkarski klub Panvita Pomgrad. Skupno bodo na Memorialu nastopile štiri odbojkarske ekipe iz Slovenije, dva prvoligaša in dva drugoligaša, pri čemer ni odveč omeniti, da je OK Radenci trenutno vodilni klub v drugi državni odbojkarski ligi.

Izmed tujih klubov bomo letos imeli priložnost videti kar tri ekipe. Že v prvi tekmi Memoriala, v petek, 3.1., ob 15. uri, ko se bodo pomerili gostje iz Hrvaške, varaždinski prvoligaš, Odbojkarski klub Kitro Varaždin z OK Radenci. Prvi nosilci Memoriala, UVC Holding Graz iz Gradca, se bodo občinstvu predstavili v prvi polfinalni tekmi turnirja, v soboto, 4.1., ob 10. uri dopoldne. Drugi nosilci turnirja, gostje iz Češke Republike, iz Brna, prvoligaš, Volleyball Brno, se bodo predstavili v drugem polfinalu Memoriala, v soboto, 4.1., ob 12. uri. Tretji nosilci, OK Panvita Pomgrad iz Murske Sobote, bodo prvo tekmo, predtekmo za polfinale odigrali že v petek, 3.1., ob 19. uri, z zmagovalcem prve tekme turnirja.

Tudi na 2. Jankovem memorialu bo odigrana revijalna tekma med bivšimi odbojkarji Ljutomera, Ljutomer All Stars in VIP ekipo. Vsi sodelujoči v revialni tekmi so ob nakupu dresov za to tekmo, prispevali tudi donacijo za uradne odbojkarske žoge za Odbojkarski klub Ljutomer, ki po nekaj letih premora, naslednjo sezono ponovno načrtuje nastop v državni odbojkarski ligi tudi s člansko ekipo. Kot lani, bo imela ta tekma izrazito revialen značaj, bivši odbojkarji bodo odigrali le dva niza. Vodenje lotmerških odbojkarjev bodo prevzeli nekateri izmed bivših trenerjev OK Ljutomer, Tone FickoDrago Drevenšek in Marko Savić. VIP ekipo bo podobno kot lani vodil Roman Ladislav Ratkai, ki mu bosta pomagala Andrej Tot (sicer trener v Ženskem odbojkarskem klubu Ljutomer) in Andrej Turk(trener na Coni.center, razvojnem vozlišču odbojke na mivki), ki bo poskrbel tudi za ustrezno pripravo in ogrevanje vseh udeležencev revialne tekme. Za VIP ekipo Memoriala bo med drugimi tokrat zaigral tudi Janez Potočnik, bivši evropski komisar za okolje.

Častna pokroviteljica Memoriala je tudi tokrat županja Ljutomera, mag. Olga Karba, ki bo podelila prehodni pokal. Pokal za najboljšega korektorja bo ponovno podelil bivši dolgoletni predsednik OK Ljutomer dr. Jože Šumak.

Za vodenje statistike in izbiro najboljšega korektorja bo poskrbel bivši podajalec OK Ljutomera, Andrej Drvarič, sicer tudi soigralec Janka Rajnarja in zaslužen za preštevilne izvrstne odbojkarske akcije pokojnega korektorja.

Ob turnirju še Problemska konferenca: O demenci

Ker je Janko Rajnar mnogo prezgodaj umrl za demenco bodo organizatorji, v sodelovanju s Centrom za zdravje in razvoj Murska Sobota, pripravili tudi Problemsko konferenco: O demenci. Konferenca je na sporedu v soboto, 4.1., ob 13. uri, v predavalnici Zdravstvenega doma Ljutomer.

Na problemski konferenci bo v uvodnem nagovoru direktor CZR Murska Sobota, Peter Beznec, predstavil stanje javnega zdravja in ekonomiko zdravja v regijah ob reki Muri. Uvodno predavanje o zgodnjem merjenju demence in povezanih kliničnih študijah bo pripravila doc. dr. Milica Kramberger, vodja Centra za kognitivne motnje na Nevrološki kliniki v Ljubljani. Iz graškega instituta Joanneum Research Digital, nam bo vodja razvoja poslovanja, Maria Fellner, predstavila raziskave na temo demence in izkušnje s tehnološkimi rešitvami za pomoč osebam z demenco. Konferenca se bo zaključila z okroglo mizo.

Udeležba na Problemski konferenci o demenci je brezplačna, priporočljiva je spletna registracija prek spletne strani Memoriala, www.jankov.memorial. 

Vstopnice za 2. Jankov memorial so v predprodaji na voljo do vključno 2.1. 2020: prek spletne strani Olaii, na OMV bencinskih servisih in v 3dva trafikah. Priporočamo nakup vstopnic v predprodaji, ki omogočajo vstop preko vrste! Vstopnice bodo na voljo tudi v dvorani ŠiC Ljutomer, od petka, 3.1., od 14:30 ure do zapolnitve kapacitet dvorane.

Rezervirajmo si datum: petek, 3.1., do vključno sobote, 4.1., za 2. Jankov memorial, veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir.

Okvirni urnik tekmovanja:

Petek, 3.1. 2020: 
15:00: tekmi predtekmovanja 2. Jankovega memoriala;
19:00: predtekma za polfinale Memoriala;
21:00: tekma za 6. mesto na turnirju.

Sobota, 4.1 2020:
10:00 - ca. 14:00: prvo in drugo polfinale Memoriala;
13:00: problemska konferenca o demenci;
14:00: tekma za malo finale Memoriala;
16:00: revialna tekma Ljutomer All Stars in VIP ekipa;
17:30: mali finale Memoriala;
19:30: veliki finale Memoriala;
ca. 21:30: slavnostna podelitev plaket Memoriala.

Vabljeni!



Več v Šport