Za uničujoč požar krivi trije 21-letniki?

Med gašenjem je prišlo do eksplozije jeklenke z gospodinjskim plinom, v požaru pa so bili trije objekti povsem uničeni, en objekt pa deloma poškodovan. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 150.000 evrov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. januar 2020 ob 14:42
V požaru so bili trije objekti povsem uničeni, foto: GB Maribor

V požaru so bili trije objekti povsem uničeni, foto: GB Maribor

V soboto, 4. januarja, ob 2.02 so bili gasilci in policisti obveščeni, da je na Mariborskem Pohorju v bližini smučišča zagorelo v lesenem gostinskem objektu velikosti 6 x 6 metrov. Ob prihodu prvih enot na lokacijo se je požar že razširil še na tri enake objekte zraven. Med gašenjem je prišlo do eksplozije jeklenke z gospodinjskim plinom, v objektih pa se je nahajalo še 20 jeklenk z gospodinjskim plinom in CO2, katere so gasilci iznesli na varno. V požaru so bili trije objekti povsem uničeni, en objekt je bil deloma poškodovan, en objekt pa je bil rešen v celoti saj so zaposleni na smučišču pričeli z gašenjem. Na intervenciji so sodelovali gasilci PGD Bohova, PGD Hoče, PGD Pekre, PGD Radvanje ter gasilci Gasilske brigade Maribor.

Iz PU Maribor so v ponedeljek sporočili, da kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor preiskujejo kaznivo dejanje požiga po 222/I-IV členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Med kriminalistično preiskavo so 4. 1. 2020, v skladu z II. odstavkom 157. člena ZKP, trem osebam, starim 21 let, odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. Pridržanje so jim včeraj, 5. 1. 2020, v večernih urah odpravili.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 150.000 evrov.

Zbiranje obvestil in izvajanje drugih procesnih opravil je še v polnem teku, zato bo več podatkov znanih po končani kriminalistični preiskavi

POŽAR: http://www.gasilskabrigadamaribor.si/intervencije/412020-pozar-objekta---mariborsko-pohorje

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Petek, 03. januar 2020


Več v Črna kronika