Čurkarijada na Kogu

Antonov kviz in čurkarijada s pokušino

Milan Belec, nedelja, 16. januar 2011 ob 22:08
Čurke

Čurke

Sobota je bila preko celega dne polna obiskovalcev na Antonovanju na Kogu, tekmovalcev in obiskovalcev. Dopoldan se je najbolj množično udeležilo tekmovanja v kegljanju, mnogo društev upokojencev. Nadaljevalo se je v dvorani, kjer je potekal drugi kviz na temo kmetijstva. Ob tem pa tudi razstava in tekmovanje izdelovalcev čurk (kolin).

Prvo tekmovanje v Sloveniji je tokrat privabilo 20 kmetij in posameznikov. Prinesli so bele in črne čurke in to kar 25 vzorcev. Strokovna komisija je ocenila vse vzorce in objavila rezultate 20 točkovnega sistema ocenjevanja. Ocena komisije je bila, da so izdelki nadpovprečno dobri in da je iz tega razvidno da je na tem področju še veliko domačij kjer so koline, kje naredijo dobre-odlične čurke.

Na kvizu so se pomerile tri ekipe. Mladi so pokazali veliko znanja, le-to pa je bilo dobrodošlo tudi za poslušalce saj so izvedeli veliko novega. Tekmovalci so bili nagrajeni za znanje, polušalce pa so razveselile različne skupine nastopajočih.

Prireditev je pokazala, da so člani društva ubrali pravilno smer in da je začeten zagon nagrajen z množico zadovoljnih obiskovalcev.


Več v Družabno