31-letnik zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil hujšo prometno nesrečo

V prometni nesreči se je 72-letni voznik hudo telesno poškodoval, njegova 65-letna sopotnica pa lažje

Prlekija-on.net, petek, 10. januar 2020 ob 13:18
Eno poškodovano osebo je v UKC Maribor prepeljal helikopter Slovenske vojske

Eno poškodovano osebo je v UKC Maribor prepeljal helikopter Slovenske vojske

V četrtek, okoli 10.35 je 31-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Oplotnice proti Spodnji Ložnici. Izven naselja Gladomes je pričel prehitevati 72-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim, kljub temu da je slednji pred tem že dal znak in bil z vozilom že v položaju zavijanja v levo, na dovozno cesto v smeri naselja Gladomes. Zaradi tega je mlajši voznik, na levem smernem vozišču, s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila, ki ga je vozil starejši voznik.

V prometni nesreči se je 72-letni voznik hudo telesno poškodoval, njegova 65-letna sopotnica pa lažje. Poškodovanega voznika so s helikopterjem Slovenske vojske, njegovo sopotnico pa z reševalnim vozilom, prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo 31-letnega voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Nesreče v cestnem prometu 09.01.2020 10:38 SLOVENSKA BISTRICA Ob 10.38 sta v naselju Zgornja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so iz vozila rešili dve poškodovani osebi, ki sta bili prepeljani v UKC Maribor. Eno poškodovano osebo je prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor, drugo pa reševalci NMP Slovenska Bistrica. Gasilci so na vozilih odklopili akumulatorja, vozilo izvlekli iz obcestnega jarka in počistili cesto.

Objavil/a PGD Slovenska Bistrica dne Četrtek, 09. januar 2020


Več v Črna kronika