Tjaž Lovrenčič – presenečeni »vratar pajek« v 2. italijanski ligi

23-letni športnik iz Benedikta v Slovenskih goricah se že od leta 2007 vidno udejstvuje med vratnicama slovenskega in sedaj tudi tujega futsala, igral pa je tudi za NK Ljutomer

Aleksandra Papež, sobota, 18. januar 2020 ob 10:29
Nino Buhinjak in Tjaž Lovrenčič ob predaji dresa

Nino Buhinjak in Tjaž Lovrenčič ob predaji dresa

Tjaž Lovrenčič, 23-letni športnik iz Benedikta v Slovenskih goricah se že od leta 2007 vidno udejstvuje med vratnicama slovenskega in sedaj tudi tujega futsala. Zadnje leto vidno izstopa v 2. italijanski futsal ligi z ekipo U.S. Saints Pagnano.

Najboljši vratar turnirja, naj vratar tekme in »vratar pajek« so nazivi, ki si jih je prislužil Tjaž, ko je bil nekaj sezon član, vratar in tudi kapetan ekipe domačega prvoligaša Kluba malega nogometa Benedikt. Okoli 20 nastopov je zbral z reprezentanco U21 in si prislužil priložnost, da debitira med starejšimi. Veliko izkušenj pa si je nabral tudi z ekipo FutureNet Maribor.

Zadnje leto pa ekipa U.S. Saints Pagnano, Merate predenj postavlja izziv futsala na tujem. V decembru se je Lovrenčič z ekipo pomeril v italijanski A2 ligi in doživel pravo presenečenje. Iz Benedikta so se njegovi najbližji in prijatelji s turistično agencijo LEZE iz Svete Trojice odpravili na tekmo v Benetke. V Italijo so se odpravili dobro pripravljeni - opremljeni z navijaškimi majicami in rekviziti.

Po zelo napeti tekmi so zbranim predstavili ekipo, predsednike kluba, trenerje in Tjaževe soigralce. Ob tej priložnosti je Nino Buhinjak, predstavnik Kluba malega nogometa Benedikt Tjažu podaril dres s številko 96, v imenu predsednika kluba in vseh članov. To številko je Tjaž nosil, ko je bil v preteklih sezonah njihov aktiven član. Ta številka je odslej »zaklenjena« izključno za Tjaža. Obenem pa je ob slovenski zastavi na tekmi plapolala tudi zastava Občine Benedikt, ki so jo ob tej priložnosti, v imenu župana Občine Benedikt, Milana Repiča, predali Tjažu, ki jo bo odslej ponosno nosil ob slovenski.

Tjaž je kljub gostovanju na tujem, zelo navezan na svoje domače in svoj Benedikt.

Foto: Srečko Gornik



Več v Šport