Izvolili novo vodstvo ŠD Juršinci in občni zbor zaključili z zabavo

Tudi za leto 2020 so si zadali kar veliko različnih nalog, opravil in prireditev, ki jih bo organiziralo ŠD Juršinci

Ivan Trunk, nedelja, 19. januar 2020 ob 18:32
Občni zbor ŠD Juršinci

Občni zbor ŠD Juršinci

V soboto, 11. januarja, so se člani in članice Športnega društva (ŠD) Juršinci zbrali v gasilskem domu Gabrnik na rednem, tokrat tudi volilnem občnem zboru društva. Na začetku je Kristjan Lovrec dosedanji predsednik ŠD Juršinci pozdravil zbrane na občnem zboru, nato je sledilo izvolitev delovnega predsedstva, katerega je vodil Alojz Horvat, potem je bilo na dnevnem redu branje poročil. V poročilu je dosedanji predsednik Kristjan Lovrec ob predvajanju fotografij in videoposnetkov predstavil delo ŠD Juršinci v letu 2019: izlet in smučanje na Voglu, redni letni občni zbor, košarkarski turnir, čistilna akcija, ureditev hišice za igrala, udeležba ekipe na čevapčijadi na Ptuju, udeležba mladine in članov na maratonu Treh src, pričvrstitev golov na igrišču, poletna liga v nogometu katera je trajala celo poletje, udeležba mlade nogometne ekipe na Sandijevem memorialu v Vitomarcih, udeležba veteranske ekipe na nogometnem turnirju v Podvincih, turnir v tenisu na igrišču v Juršincih, udeležba ekipe na nogomet festu v Gabrniku, udeležba ekipe na nogometnem turnirju Zorman v Grajeni, priprave na največjo zabavo ter njeno izvedbo Noči pod Topoli v Juršincih s Severino, ansamblom Modrijani, skupino Čuki in ansamblom Stil katera je zelo dobro uspela, postavitev luči na teniškem igrišču, dvodnevni izlet v Banja Luko, kostanjev piknik, kolesarjenje, udeležba na Božično novo letnem sejmu, organizacija tradicionalnega Štefanovega turnirja v nogometu na katerem je igralo 26 ekip med njimi tudi ekipe iz Juršincev in organizirali so še turnir v šahu, turnir v pikadu in turnir v namiznem tenisu.

Potem so poročila prebrali še Nina Čeh Hrga blagajničarka ŠD, Denis Žnidarič tajnik ŠD, Dušan Žmauc predstavnik nadzornega sveta ŠD, sledila so še poročila disciplinske komisije, gospodarja in vodij sekcij. Na željo Kristjana Lovreca dosedanjega predsednika ŠD Juršinci, da ga razrešijo s položaja predsednika ŠD Juršinci, je upravni odbor predlagal, da se razrešijo vsi voljeni člani društva in se izvolijo novi: predsednik, podpredsednik, upravni odbor, nadzorni odbor, blagajnik, tajnik, disciplinska komisija in vodje sekcij. Člani in članice ŠD Juršinci so se na občnem zboru strinjali s tem predlogom in tako razrešili voljene organe društva in izvolili nove vodilne člane ŠD Juršinci. Novi vodilni organi ŠD Juršinci za dobo štirih let so postali: Marko Gabrovec predsednik, Petra Kokol podpredsednica, Denis Žnidarič tajnik, Nina Čeh Hrga blagajničarka, člani upravnega odbora Nina Plohl, Kristjan Lovrec, Darjan Čeh, člani nadzornega odbora Marko Toplak, Dušan Žmauc, Alojz Horvat, člani disciplinske komisije Denis Brumen, Matej Benko, Marija Zorko, gospodar društva pa je postal Branko Kolarič. Izvoljeni so bili tudi vodji sekcij: Mitja Budja nogometna sekcija, Denis Hrga smučarska sekcija, Tadej Kolarič teniška sekcija, Anton Lajh šahovska sekcija, Sabina Torko pohodniška sekcija, Sara Lorenčič tekaška sekcija, Vlado Bezjak sekcija smučanje po starem in Nejc Lovrec košarkarska sekcija.

Za leto 2020 so si zadali kar veliko različnih nalog, opravil in prireditev, ki jih bo organiziralo ŠD Juršinci, katere je predstavil novi predsednik Marko Gabrovec v planu dela. Nekaj pomembnejših nalog in dejavnosti, ki so si jih zadali v letu 2020: spomladi čistilna akcija, pohod na Lovrenška jezera, maja pohod na Golico, junija vaški turnir v nogometu in košarki, julija turnir v tenisu in začetek poletne lige v nogometu, avgusta bo najpomembnejši dogodek ŠD to so tradicionalne Noči pod topoli, septembra kolesarjenje po občini in zaključek teniške lige, oktobra tradicionalni kostanjev piknik in decembra tradicionalni Štefanov turnir.

Na koncu uradnega dela je zbrane pozdravil Alojz Kavčič župan občine Juršinci ter se jim zahvalil za vso delo in za promocijo občine Juršinci. Na tem občnem zboru so gasilci PGD Grabšinski breg predali ŠD Juršinci in dosedanjemu predsedniku Kristjanu Lovrecu plaketo zahvale za pomoč pri zbiranju denarja, pomoč pri nabavi in predaji novega vozila. Prav tako so gostje iz drugih društev pozdravili zbrane na občnem zboru.

Na koncu še gre zahvala članom in članicam PGD Gabrnik za postrežbo in pogostitev z odlično večerjo. Po uradnem delu je sledil še turnir v kartanju "šnops" in zabava z živo glasbo.

ŠD Juršinci vas tudi letos vabi na vse prireditve, ki jih prirejajo, tu gre predvsem za tradiconalne Noči pod topoli v začetku avgusta, letos dobo na tej mega zabavi nastopali skupina Siddharta, skupina Tabu, ansambel Okrogli muzikanti in grupa Vigor.