Sum okužbe s koronavirusom na Dunaju. Poln avtobus turistov z Vuhana naj bi potoval tudi čez Slovenijo.

Po do sedaj znanih podatkih je na Kitajskem zaradi novega koronovirusa umrlo že 56 ljudi, okuženih pa je najmanj 2.000

Prlekija-on.net, nedelja, 26. januar 2020 ob 10:441
Poln avtobus turistov z Vuhana naj bi mejnem prehodu Obrežje vstopil na Hrvaško

Poln avtobus turistov z Vuhana naj bi mejnem prehodu Obrežje vstopil na Hrvaško

Kot poroča hrvaški portal Index, naj bi turisti iz mesta Vuhan, ki je v karanteni zaradi izbruha smrtonosnega koronavirusa, z letalom prispeli v italijanski Milano, od tam pa pot nadaljevali z avtobusom preko Slovenije na Hrvaško. Kot piše portal, so na Hrvaško vstopili prek mejnega prehoda Obrežje (Bregana). Ob tem so izpostavili, da so bili vsi potniki iz Vuhana v Milanu pregledani, nihče pa ni kazal simptomov bolezni.

Na mejnem prehodu so potnikom svetovali, kako ravnati, če zaznajo simptome bolezni. Hrvaški Index še poroča, da je voznik avtobusa prejel številko epidemiologa, na katerega se mora obrniti, če pri katerem od potnikov opazi simptome koronavirusa.

Sum okužbe na Dunaju

Kot pa poročajo tuji mediji, na Dunaju sumijo okužbo s smrtonosnim virusom, kjer je v izolaciji stevardesa, ki je pred nekaj dnevi pripotovala iz Vuhana. Dokončni rezultati preiskav naj bi bili znani v 48 urah.

Po do sedaj znanih podatkih je na Kitajskem zaradi novega koronovirusa umrlo 56 ljudi, okuženih pa je najmanj 2.000. Virus se je s Kitajske razširil še na nekaj drugih držav sveta, tudi v Evropo.

Kako poteka bolezen, kakšni so simptomi in znaki?

Na spodnjem zemljevidu je ena od poti, kako priti iz Milana do Hrvaške, da se pri tem prečka mejni prehod Obrežje.



Več v Črna kronika