Na Češko z Bukovcem in Lovrenčičem po vozovnico za svetovno prvenstvo

Na seznamu slovenske reprezentance v futsalu za kvalifikacije za SP sta tudi Jeremy Bukovec iz Ljutomera in Tjaž Lovrenčič in Benedikta v Slovenskih goricah

Prlekija-on.net, petek, 31. januar 2020 ob 19:55
Slovenska futsal reprezentanca, foto: Nzs.si/S.Š.

Slovenska futsal reprezentanca, foto: Nzs.si/S.Š.

Slovenska reprezentanca v futsalu si bo od nedelje do srede v Brnu na Češkem poskušala izboriti uvrstitev na svetovno prvenstvo v Litvi. Njeni nasprotniki bodo Češka, Kazahstan in Romunija. Slovenija bo najprej v nedeljo igrala z domačini, v ponedeljek s Kazahstanom, v sredo pa še z Romunijo. Na SP se bo s tega turnirja prebil le zmagovalec skupine, drugouvrščenega pa čakajo dodatne kvalifikacije.

Kot poroča Nogometna zveza Slovenije, je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju selektor Andrej Dobovičnik pojasnil, da na seznamu potnikov za Češko ni večjih presenečenj. "Veliko je prekaljenih borcev, ki so odigrali že veliko kvalifikacijskih tekem in so v dobri formi," je uvodoma dejal selektor in hkrati dodal, da je v zadnjem trenutku zaradi zdravstvenih težav odpadel "pivot" Denis Totošković, tako da bodo na Češko šli z igralcem manj.

Na seznamu potnikov na Češko sta tudi Jeremy Bukovec iz Ljutomera in Tjaž Lovrenčič in Benedikta v Slovenskih goricah. Na seznamu so še Matej Fideršek, Igor Osredkar, Nejc Hozjan, Rok Mordej, Alen Fetić, Teo Turk, Klemen Duščak, Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Damir Puškar in Žan Koren.

Jeremy je uspešno nastopal tudi v reprezentanci U19, foto: Nzs.si

Med vabljenimi za futsal kvalifikacije za svetovno prvenstvo tudi Ljutomerčan


Nino Buhinjak in Tjaž Lovrenčič ob predaji dresa

Tjaž Lovrenčič – presenečeni »vratar pajek« v 2. italijanski ligi


Futsal - kvalifikacije za SP 2020

Brno

Nedelja ob 18.00:
Češka - Slovenija

Ob 21.00:
Kazahstan - Romunija

Ponedeljek ob 18.00:
Češka - Romunija

Ob 21.00:
Slovenija - Kazahstan

Sreda ob 15.00:
Romunija - Slovenija

Ob 18.00:
Kazahstan - Češka

Na svetovno prvenstvo, ki bo septembra v Litvi, potuje zmagovalec turnirja. Drugouvrščeni se uvrsti v dodatne kvalifikacije, ki bodo aprila.

Znan je seznam slovenske futsal reprezentance za elitni del kvalifikacij za #FutsalWC

Objavil/a Nogometna zveza Slovenije dne Petek, 31. januar 2020


Več v Šport