V dveh požarih nastalo za okoli 25 tisoč evrov škode

V enem požaru je zgorelo ostrešje gospodarskega poslopja in odprte delavnice ter dva prostora drvarnice, v drugem pa osebni avtomobil in ostrešje gospodarskega poslopja ter nekaj orodja in strojev

Prlekija-on.net, četrtek, 6. februar 2020 ob 14:39
Požar v Srednji Bistrici, foto: PGD Črenšovci

Požar v Srednji Bistrici, foto: PGD Črenšovci

Malo po 20. uri je v Srednji Bistrici prišlo do požara na gospodarskem poslopju. Pri tem je delno zgorelo ostrešje gospodarskega poslopja in odprte delavnice ter dva prostora drvarnice z drvami. Pri požaru je bilo poškodovano različno električno orodje. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 15.000 evrov škode. Požar so pogasili gasilci PGD Črenšovci in Srednja Bistrica. Vzrok požara policisti še ugotavljajo.

Na gospodarskem poslopju v Gomilici pa je do požara prišlo malo pred 4. uro danes domnevno zaradi napake na osebnem vozilu. Požar je v celoti uničil osebni avtomobil, znamke Renault Clio in ostrešje gospodarskega poslopja ter nekaj orodja in strojev. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 10.000 evrov škode. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica, Turnišče, Renkovci in Nedelica, gasilci PGD Gomilica so ostali na gasilski straži.

Pravkar smo se vrnili iz intervencije na Srednji Bistrici, kjer smo z hitrim in strokovnim posredovanjem v sodelovanju z PGD Srednja Bistrica rešili hišo in večino gospodarskega poslopja. Na pomoč.

Objavil/a PGD Črenšovci dne Sreda, 05. februar 2020


Več v Črna kronika