Sodelovanje z likovnim društvom Gornja Radgona

V Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona, enoto Črešnjevci, so povabili predsednico Likovnega društva Gornja Radgona, Danico Štrucelj

Prlekija-on.net, sobota, 8. februar 2020 ob 08:56
Likovno ustvarjanje v vrtcu Gornja Radgona

Likovno ustvarjanje v vrtcu Gornja Radgona

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona se zavedamo bogatega pomena, ki ga prinese sodelovanje z okoljem. Vključenost vrtca v lokalno okolje oziroma kulturo okolja omogoča vključenost vrtca v širši družbeni prostor. Omogoča soustvarjanje kulture, tako otroci spoznavajo značilnosti okolja in društev, ki jih obdaja, dobijo občutek pripadnosti, domačnosti, hkrati pa je to tudi raziskovanje nečesa novega.

Načelo sodelovanja z okoljem v enoti vrtca Črešnjevci pridno uresničujemo. V mesecu januarju smo povabili k skupnem ustvarjanju Likovno društvo Gornja Radgona. Nanj se je prijazno odzvala predsednica omenjenega društva - gospa Danica Štrucelj, ki ji delo in ustvarjanje z otroki nikakor ni tuje, je namreč naša upokojena sodelavka. Z nami je z veseljem preživela zanimiv in ustvarjalen dopoldan. Izhodišče za ustvarjanje so bili »Zvoki tradicije«. Otrokom smo na njim dojemljiv način predstavili ta dva pojma ter se odločili, da bomo za ustvarjanje uporabili kar tri likovne tehnike: standardno slikanje s tempera barvami, risanje s flomastri in ogljem. Za likovni motiv smo izbrali vzorce. Ko smo otrokom povedali, da nas bo obiskala umetnica, večina otrok ni vedela koga pričakovati, nekateri niso vedeli kdo sploh je umetnica in kaj počne. Sedaj, po našem druženju z gotovostjo trdimo, da so si otroci umetnico zapomnili kot preprosto, prijetno, toplo in po besedah otrok smešno in nasmejano osebo.

Pohvaliti je potrebno dostopnost Likovnega društva Gornja Radgona in to naj bo hkrati tudi zahvala za sodelovanje.

Zapisala: Darja Vajngerl, dipl. vzg.



Več v Najmlajši